Навчальна практика з хімії – ключ до підготовки висококваліфікованого фахівця.

23 червня 2023, 9:49

Для кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води з червня і аж до середини липня напружений період проведення навчальних практик студентів з хімічних дисциплін.  Найбільш активні у цьому студенти майбутньої спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» і мабуть тому, що декан та заступник декана з цього напряму – самі біотехнологи з практичним досвідом роботи.

       Два роки глобальної пандемії та шістнадцятий місяць російської інвазії змусили студентів значну чатину часу навчатися в дистанційному форматі. І, незважаючи на те, що більшість учасників освітнього процесу вже адаптувалася до такої форми навчання, відкритим залишається питання набуття практичних навичок, оскільки жоден студент не стане дипломованим випускником без достатньої кількості практичних навчань проведених саме в лабораторіях. 

    

І дуже радіємо, що незважаючи на всі несприятливі обставини, на кафедрі аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води в черговий раз вдалося провести практику для першокурсників спеціальності 162 – Біотехнології та біоінженерія в хімічних лабораторіях у 2 навчальному корпусі.

Протягом тижневої практики студенти навчалися отримувати дистильовану та бідистильовану воду, виконувати перекристалізацію неорганічних солей та визначати вміст води у кристалогідратах. Готували розчини різної складності, а також як приємний бонус, кожен студент міг визначити якість води, яку вони та їхні родини вживають щодня. Деякі студенти були дуже здивовані, коли за результатами досліджень виявилося, що вода, яку вони купують може бути … дистилятом. Таким чином, вживання такої води не тільки не має користі, але й призводить до вимивання солей з організму.

  

Отже, під час навчання в лабораторіях відбувався справжній творчо-науковий запал. А нам, викладачам, було дуже приємно спостерігати за роботою студентів, які до речі були вражені кількістю виконаних досліджень за тиждень. І за свою сумлінну працю отримали гарні оцінки.

Тому бажаємо першокурсникам творчих та наукових досягнень, гарно відпочити після такого непростого навчального року. Сподіваємось, що зустрінемося з ними вже восени у стінах нашої Alma-матері, а вже наступного літа ніхто і ніщо не завадить нам провести для них же практику з аналітичної хімії в очному форматі.

До речі, студенти зробили невеличке відео за результатами проходження практики, яке можна подивитися за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1pzqeIJqgwVx_bDNlzdmI0VZmqIorLIpD/view?usp=sharing

 

   Доценти кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

Галімова Валентина та Кравченко Ольга

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook