Співпраця механіко-технологічного факультету з гімназією 179 міста Києва

16 червня 2023 року
Кафедра с.г. машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

  Одна з головних стратегічних траєкторій розвитку механіко-технологічного факультету, спрямована на залучення до навчання якісних, свідомих, цілеспрямованих випускників шкіл, які мають потяг, до інженерної освіти і ставлять за мету, розбудову власної особистості та пристойну роботу в аграрній чи транспортній галузях нашої країни або зарубіжжя. Професорсько-викладацький склад, чудово розуміє, що рівень підготовленого фахівця – це «обличчя» факультету, перед роботодавцями. Формування якісного фахівця починається із свідомого абітурієнта, тому відбору інженерних особистостей, із загального масиву вступників, факультет приділяє, досить зосереджену увагу.

  Варто зазначити, що багато випускників шкіл, навіть на фінальному етапі навчання, не можуть визначитись, в якому професійному напрямку отримати освіту. Висновок один – ще під час навчання в школі, учням потрібно висвітлювати сфери зайнятості нашого суспільства, з метою пробудження зацікавленості, до певної галузі його діяльності. В такому ключі, результативними є творчі підходи, із залученням учнів, до групових практичних занять, на базі ЗВО та спільних пізнавальних проєктів ЗВО і школи.

    8 червня 2023 року, учні 9-В класу, гімназії 179 міста Києва, на чолі із завучем гімназії Аллою Кравчук, в рамках спільного проєкту «Закони фізики в проектуванні та експлуатації сільськогосподарських машин», відвідали кафедру сільськогосподарських машин та системотехніки імені академіка П. М.  Василенка, механіко – технологічного факультету. Цікаву бесіду, з гостями провели доценти Ігор Сівак, Віталій Курка та Олександр Лавріненко. Застосування законів фізики, перевірено на параметрах ґрунтообробних знарядь, сучасних висівних апаратів та збиральної техніки. Проаналізовано роботу пневматичних систем сівалок точного висіву та перетворення обертального руху, у зворотно-поступальний, в різальних апаратах зернозбиральних комбайнів.

   Працівники факультету отримали масу приємних вражень, від спілкування з учнями. Насамперед, вражає природня зацікавленість гімназистів, до аграрної техніки та технологій рослинництва, а їхній рівень знань, у природничих дисциплінах, заслуговує неабиякої поваги, що вказує на якісний освітній вектор гімназії.

    Кожен рік до лав факультету вступають випускники гімназії 179, отже співпраця наших навчальних закладів – стратегічно необхідна. Механіко-технологічний факультет висловлює вдячність керівництву гімназії за співпрацю та бажає учням розвитку і самовдосконалення.

 

Ігор СІВАК, заступник декана механіко-технологічного факультету

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook