Виробнича практика студентів-міжнародників 4 курсу в Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка

12 червня 2023 року

Студенти 4 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» першого рівня вищої освіти проходили виробничу практику загальною тривалістю 3 тижні з 22.05 по 09.06 в Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України.
Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України (ДАУ при МЗС України) — державний навчально-науковий заклад післядипломної освіти, що здійснює підготовку, перепідготовку та професійне навчання працівників дипломатичної служби і спеціалістів інших державних установ для роботи у сфері міжнародних відносин.

Дипломатична академія України – це ще й майданчик для експертного обговорення актуальних проблем міжнародних відносин та зовнішньої політики.
Дипломатична академія України має наступну структуру:
1. Центр мовної підготовки;
2. Центр професійної освіти;
3. Центр інформаційних ресурсів;
4. Відділ міжнародного співробітництва.
Ознайомлення та стажування проходило в цих центрах та відділі.
Під час проходження практики студенти ознайомилась з основними функціями та завданнями ДАУ, взаємодією структурних підрозділів та їх напрямками, порядком роботи із закордонними дипломатичними установами, набули навичок моніторингу новин за визначеними регіонами та формування аналітичного дайджесту.
Також студентки відвідали наступні лекції: «Ділове листування та публічні виступи» (23.05.2023), «Анатомія «ПВК Вагнера»: створення, війна в Україні та шляхи протидії угрупуванню» (24.05.2023), «Чи можливо за тиждень опублікувати статтю в The Times?» (25.05.2023) від Українського кризового медіа центру.

     

Крім того провели дослідження феміністичного компоненту міжнародної політики Канади, Швеції та Німеччини, підготували інформаційну довідку на тему: «Жінка дипломат, яка надихає», а також аналітичну довідку про євроінтеграційні процеси України, адаптацію законодавства та КМЄС. Працювали над завданням «Розумна модель – Цілеспрямований план впровадження» (англ. Smart Model – Focused Implementation Plan). Наприкінці практики усі пройшли комп’ютерне тестування з оцінювання професійних компетентностей та країнознавства (по різним країнам).

     

Слід зазначити, що Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка відіграє неймовірно важливу роль у підготовці фахівців у сфері міжнародних відносин. Саме завдяки даній установі працівники органів державної влади, мають змогу покращити свої знання, рівень володіння мовою, які в подальшому необхідні для діяльності в органах державної влади.

 

 

Богдана Орос,
студентка групи МВ-19003б

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook