ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ С.Г. МАШИН ТА СИСТЕМОТЕХНІКИ ІМЕНІ АКАДЕМІКА П.М.ВАСИЛЕНКА

26 червня 2023 року
м. Кропивницький

     9 червня 2023 року викладачі кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка пройшли оглядовий курс з технічних особливостей, характеристик модельного ряду та рекомендацій по експлуатації техніки Massey Ferguson, а саме:

  • тракторів MF 5711, MF 6713, MF 7724, MF 8737; 

  • комбайнів MF 7370 Beta;

  • самохідних обприскувачів MF 9330.

     Заняття проводили: NSM АГКО Україна Влад Хвоя, продукт спеціаліст В’ячеслав Гвоздь, продукт спеціаліст Віталій Висоцький, на базі компанії «Квінта Агро» (Кіровоградська область, Кропивницький район, м. Кропивницький).

     Квінта Агро – це офіційний дистриб’ютор техніки та запчастин Massey Ferguson в Кіровоградській та Миколаївській області, що пропонує передову техніку для аграріїв від світових виробників.

Трактор MF5711 – це європейська якість та комфорт. Надійний помічник для будь-якого господарства.

     Для цієї серії був спеціально розроблений новий турбований двигун AGCO POWER Tier 3 із вбудованою системою впорскування палива Common Rail, завдяки якій максимальна потужність двигуна досягається на 1900 об/хв. Новий двигун має чотири циліндри та здатен видавати 110 к.с. Він оснащений унікальною паливною та охолоджувальною системою від компанії Bosch, тому оптимально використовує паливо та застрахований від перегріву.

     У тракторах Massey Ferguson 5711 встановлена найкраща в своєму класі роботизована трансмісія Dyna 4 із 16 x 16 передачами, що здатна автоматично перемикати передачі при зміні умов роботи в полі або під час руху. Тип трансмісії – автоматична Dyna 4, тобто перемикання передач та діапазонів здійснюється без розриву потужності (без використання щеплення.) 

    Трактор MF 6713 є універсальний, простий та ефективний – кращий вибір в сегменті 130 к.с. серед імпортних тракторів. Ще більше потужності з новим з турбованим двигуном AGCO Power AP44w, по праву вважається лідером в своєму касі тракторів. Високий крутний момент 540 Нм досягається вже при 1500 обертів двигуна, чим забезпечує високу стабільну роботу при різних умовах та режимах роботи в полі. Проста та надійна повністю синхронізована механічна трансмісія Power Shuttle, яка забезпечує легке перемикання передач під час їзди без використання щеплення, та можливістю регулювання плавності ввімкнення передач трансмісії. Висока кількість передач (12/12) дає можливість оптимізувати швидкісний режим при здійсненні різноманітних робіт у полі.

     Гідравлічна система трактора MF 6713 відкритого типу, яка поєднує в собі 2 шестеренчастих насоса, один з яких продуктивністю 37 л/хв використовується лише для забезпечення внутрішніх вузлів трактора, інший 57 л/хв безпосередньо в роботі гідравліки та задньої навіски, яка піднімає навісне обладнання масою до 5200 кг.

     Поєднання інноваційних технологій з простою і надійною конструкцією тракторів Massey Ferguson дозволило MF 7700S стати найбільш продаваним трактором Європи. Трактори Massey Ferguson серії 7700S оснащені двигунами другого покоління AGCO Power об’ємом 6,6/7,4 л з електронним управлінням. Високі показники потужності, крутного моменту і низька питома витрата палива в широкому діапазоні оборотів сприяють максимальній продуктивності трактора.

     Оригінальна і краща на даний момент роботизована трансмісія Dyna-6, 24F/24R з перемиканням під навантаженням оснащується системою управління Dyna-Power (динамічне управління потужністю), що дозволяє збільшити подачу потужності при вирішенні особливо складних завдань. Система забезпечує підтримку постійної швидкості при мінімальній витраті палива.

     Трактор Massey Ferguson серії 8737S має потужність до 370 к.с. і втілив у собі всі передові технології, покликані скоротити витрату палива і зробити роботу максимально ефективною. Застосування двигунів AGCO Power (8,4 літри) з турбокомпресором і проміжним охолоджувачем. Більш продуктивні й економічні, двигуни другого покоління AGCO Power є основою кожного трактора серії MF 8700, що забезпечує точну потужність і високу продуктивність роботи.

     Новий шестициліндровий двигун AGCO Power з паливною системою Common Rail і 4-ма клапанами на циліндр не має рівних в забезпеченні оптимальної потужності, при цьому він оснащений турбонаддувом і проміжним охолоджувачем. Двигун має оберти 2100 об./хв, що знижує рівень шуму, не впливаючи на потужність і крутний момент, і гарантує стабільну роботу. Повністю автоматична гідромеханічна трансмісія Dyna-VT з керуванням потужністю: безступінчата КПП з системою динамічного управління (DTM), яка для збереження оптимальної потужності автоматично знижує передаточне число, коли обороти двигуна під навантаженням падають до заданого значення. Амортизована підвіска переднього мосту QuadLink на цих тракторах забезпечує чудові тягово-зчіпні властивості при роботі в полі і комфорт при пересуванні дорогами загального користування. Вантажопідйомність заднього механізму навішування до 12 тон для важких умов експлуатації.

      Серія зернозбиральних комбайнів Massey Ferguson 7370 Beta розроблена та сконструйована з врахуванням збирання всіх видів зернових культур в будь яких умовах.

Ви можете покладатися на комбайн Massey Ferguson Beta при збиранні більшої різноманітності культур в різних умовах – від сухих хлібних злаків до вологого рису.

     Massey Ferguson 7370 Beta – клавішний комбайн 6 класу, що показує продуктивність більш потужних комбайнів 7 класу. Продуктивність MF 7370 Beta досягає 32 т/год. При цьому економія палива складає до 20% порівняно з конкурентними моделями комбайнів. Завдяки добре зарекомендовавшій себе конструкції на базі високо інерційного барабану та підсиленого підбарабання, дані комбайни можуть ефективно та просто здійснювати обмолот широкого різноманіття зернових культур.

     Незалежне регулювання фронтальної та тильної частини підбарабання, відбувається завдяки електричних систем керування, розміщених в кабіні. Також є можливість використовувати додаткове підбарабання, якщо того вимагають умови збирання врожаю.

     Комбайни Beta мають роторний сепаратор з регульованим підбарабанням. Його швидкість можливо зменшувати, замінивши при цьому привідний пас та ролик. Даний роторний сепаратор має одну унікальну особливість, яка відрізняє його від аналогів, — здатність прокручувати підбарабання в позицію над роторним сепаратором, в момент коли воно не потрібне. В таком випадку роторний сепаратор стає пасивним заднім молотильним барабаном, надаючи оператору більшу гнучкість, для того щоб оптимізувати якість зерна та продуктивність комбайна в сухих умовах збирання врожаю.

     Соломотряс має чотири щаблі з “активними стінками”. Вертикальні секції рівнів соломотрясу, виготовлені у вигляді штампованих решіт, як і горизонтальні решета. Це надає додаткову відкриту поверхню, для більш ефективної сепарації зерна. Передні рівні, зроблені з більш товстого металу, враховуючи початкову вагу соломи, яка надходить на соломотряс. Всі клавіші, соломотряса, виготовлені у вигляді закритої конструкції, з гарячеоцинкованого металу, для підвищення їх довговічності.

     Страсна дошка, обладнана високими перегородками, для того щоб звести до мінімуму рух зерна в поперек зерновловлювача, на нерівностях. Вентилятор, який регулюється за допомогою електричного блоку по всій ширині вузла, забезпечує подачу очищаючого повітря на високопродуктивне решето, гарантуючи відмінну якість зерна в будь яких умовах. Необроблений матеріал, подається в головний молотильний циліндр, для повторного обмолоту.

     Зернові бункери, мають більшу місткість, а висока швидкість вивантаження 105 л/с., зменшує до мінімуму час збирання врожаю. Вивантажувальний шнек, має достатню висоту та винос, для того щоб завантажити будь який трейлер. В бункері, встановлені два датчика рівня зерна, які запобігають його перенавантаження.     Всі шнеки, та верхні частини елеваторів, мають підсилені конці “Hardox”, для забезпечення максимального строку служби агрегатів.

        Правильне обприскування необхідне для захисту рослин від шкідників і хвороб та забезпечення більшого врожаю. З метою кращої рівномірності в розподілі та осіданні крапель i відмінної стабільності штанги, компанія Massey Ferguson розробила обприскувачі серії MF 9330. З бочкою 3000 л та 30 м штангою ця машина стане в нагоді кожному господарству. Завдяки унікальним деталям та інноваційним винаходам проект був протестований протягом майже 10 000 годин польових випробувань. Це підтвердило високу продуктивність та надійність розробленої машини під час обприскування посівів.

     Обприскувачі серії MF 9300 оснащені сучасними та надійними двигунами AGCO Power 66CW3 6,6 літра, потужністю 200 к.с., розробленими спеціально для складних умов використання у сільському господарстві. Завдяки високому крутному моменту при менших швидкостях і при його ідеальних робочих обертах 1900 об/хв, споживання пального надзвичайно низьке, до 40% нижче, ніж у інших моделей на ринку.

     Кліренс 1,65 м (380/90R46) або 1,54 (18,4-34) дозволяє проводити не тільки внесення гербіцидів а також робити фунгіцидний, інсектицидний захист та дисикацію на високорослих культурах. Гідравлічно змінна ширина колії від 2,8 до 3,4 м (380/90R46) дає змогу пристосовується до різної ширини міжрядь, а також забезпечує більшу безпеку в нерівній місцевості. При мінімальний ширині осі залишається в межах ширини транспортної платформи.

       Висока здатність до згину під час тягового зусилля гарантує сконструйована «С» – подібними балками рама, в якій структура скріплена болтами без жодного зварного шва, що робить конструкцію більш гнучкою.

Комфорт та стабільність у використанні індивідуальної пнемо-подушки на кожну піввісь, яка контролюється клапанами рівня рами. Крім того, незалежна робота підвіски відносно шасі ідеально повторює рельєф ґрунту, мінімізуючи вплив на конструкцію обприскувача.

     Постійний гідропривод 4Х4 та поперечна гідростатична схема з двома насосами і чотирма гідромоторами, з’єднаними з редукторами, гарантує роботу обприскувача найрізноманітніших ситуаціях. Автоматична система контролю штанги NORAC UC7 підтримує якість і точність обприскування, забезпечуючи менший вплив на навколишнє середовище і уникаючи перевитрати робочої рідини. Викладачі мали змогу ознайомитися з особливостями конструкції цих зернозбиральних комбайнів та технологічного налагодження.

     Особливими були заняття з системи гідроприводів зернозбиральних комбайнів та самохідних обприскувачів, де розглядали аналіз їх принципових схем, а саме: гідроприводів рульових керувань, гідроприводів ведучих коліс та гідроприводів робочих органів та механізмів. Надзвичайно важливою була діагностика гідроприводів зернозбиральних комбайнів, де практично, на працюючих машинах, завдяки встановленому обладнанню, фіксували параметри роботи гідроприводів. На завершення були заняття з електрики та електроніки зернозбиральних комбайнів, де також працювали із схемами та виконували діагностику цих систем на комбайнах.

     Викладачі кафедри отримали неоціненні знання та щиро дякували представникам компанії АГКО Україна за надану можливість пройти оглядовий курс з технічних особливостей, характеристик модельного ряду та рекомендацій по експлуатації техніки Massey Ferguson

 

Борис ОНИЩЕНКОдоцент кафедри СГМС ім. акад. П.М. Василенка            

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook