Навчальна практика в очному форматі з дисципліни Фізіологія рослин

1 липня 2023, 9:00
Кафедра фізіології, біохімії рослин та біоенергетики

          Відповідно до наказу №955 “С” від 07.06.2023р. у період з 12.06 по 17.06 2023 р. відбулась навчальна практика з дисципліни Фізіологія рослин для студентів 3 курсу ОС «Бакалавр» зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Під час навчальної практики студенти успішно закріпили теоретичні знання та практичні вміння, які набули під час очного навчання у ІІ семестрі 2022/2023 н.р.

Активну участь у проведені майстер класів під час практики приймали співробітники кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики. Так, ст. викладач Дащенко А.В. детально ознайомила студентів з оцінкою основних морфометричних показників у рослин та «поділилася секретами» візуальної ідентифікації вірусних уражень. Завідувач кафедри Прилуцька С.В. «поділилася секретами» щодо сучасних методів визначення активності антиоксидантних ензимів, зокрема, каталази і аскорбатпероксидази, як показників оксидативного стресу у хворих рослин.

 

 

Упродовж практики студенти практично освоїли основні біотехнологічні підходи щодо підвищення продуктивності культурних рослин. Студенти за використання сучасних методів оцінювали морфометричні, фізіологічні і біохімічні показники у сільськогосподарських рослин за різних умов їх вирощування.

 

 

       Під час практики студенти не лише поглибили свої теоретичні знання і практичні навички з фізіології рослин, але й навчилися спілкуватися та працювати в команді!

 

 

Навчальна практика з Фізіології рослин стала цінним досвідом для студентів, що дозволило покращити їхню професійну підготовку, яка є важливою для майбутніх фахівців у галузі біотехнології рослин.

 

 

Керівник практики, доц.  

Бойко О.А.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook