Пропагандуємо соціально-відповідальний маркетинг: можливості освіти в системі інклюзивного розвитку у вебінарі "Доступність академічних закладів та інклюзивні технології"

30 червня 2023 року

   У сучасному світі науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів повинні переорієнтувати свою професійну діяльність, враховуючи принципи інклюзії. Це означає дотримання інклюзивної культури, врахування індивідуальних потреб студентів, толерантності, неупередженості та запобігання дискримінації. Цей підхід сприятиме створенню більш справедливого та доступного середовища для всіх студентів вищої освіти. А це, в свою чергу, передбачає створення середовища, в якому кожен студент має можливість брати участь у навчанні та розвиватися відповідно до своїх потреб. Професіонали в галузі освіти мають працювати над створенням інклюзивного навчального плану, використовувати різноманітні методи та підходи, щоб забезпечити доступність знань для всіх студентів.

      У рамках міжнародної співпраці з недержавною організацією «Access Israel» та недержавною організацією «Purple Vest Mission», за підтримки Проекту «USAID support Ukraine»,  29 червня колектив кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі прийняли активну участь в онлайн тренінгу «Доступність академічних закладів та інклюзивні технології».
     Організатором вебінару стала недержавна організація Access Israel, основна місія якої полягає в сприянні доступності та інклюзії для покращення якості життя людей з інвалідністю та людей похилого віку, а також особливих студентів на шляху до отримання вищої освіти.
 
 

    Катерина Руденко, проектний менеджер Access Israel, звернулася до учасників вебінару з вітальним словом, наголосивши на важливості обміну інформацією, найкращими практиками та інноваціями. Військова ситуація, в якій опинилися як Ізраїль, так і Україна негативно впливає на всі сфери життєдіяльності людини. Тому виникає гостра необхідність прийняття незвичайних рішень, можливості швидко реагувати на несприятливі обставини, терміново налагоджувати співробітництво з новими партнерами – у цьому полягає сила і єдність країни, що веде до перемоги. Маючи великий досвід військових дій та терактів в Ізраїлі, НДО «Access Israel» навчала та супроводжувала волонтерські організації під час евакуації людей з інвалідністю та людей похилого віку з початку військових дій 2022 р.
 

      Спікером виступила пані Шеллі Ром, менеджер міжнародного відділу “Access Israel”. Під час зустрічі спікер тренінгу ознайомила учасників з історією організації «Access Israel», зупинилась на основних поняття, сутності та принципах інклюзії. Також, були висвітлені основні особливості інклюзивної освіти, складнощі, з якими стикаються люди з інвалідністю під час навчання у вищих навчальних закладах, інструменти та технології, якими користуються під час навчання та надані корисні поради щодо підтримки людей з інвалідністю під час навчання. На прикладах було показано, як інклюзія реалізується в освітньому процесі.
 
 
     Важливість заходу та подальшої співпраці полягає у забезпеченні можливості отримання вищої освіти для студентів, які вимагають і вимагатимуть підвищеної уваги через обмежені фізичні чи інші види можливостей, що особливо актуально для забезпечення освіти у період військового стану в Україні та в майбутній пост військовий період.
   

     Наприкінці вебінару організатори ще раз наголосили на важливості співпраці державного сектору та недержавними організаціями. Тільки об'єднавши зусилля, ми зможемо подолати всі ті виклики, які зараз стоять перед нами.
 
Богдана Вишнівська
доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook