Продуктивно завершилася навчальна практика з дисципліни «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин

3 липня 2023 року

    Успішно завершили навчальну практику студенти 3 курсу та 2 скороченого терміну спеціальності 206 Садово-паркове господарство з дисципліни «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин». Практика проводилась на території НУБіП України, де були представлені різноманітні види деревних декоративних рослин та кущів.

     Метою практики було ознайомити студентів з основними видами шкідників та збудників хвороб деревних декоративних рослин, а також з методами профілактики та боротьби з ними. Практична частина включала демонстрацію різних методів виявлення та контролю шкідників і збудників хвороб, таких як огляд дерев, визначення та ідентифікація видів шкідників та збудників хвороб, дослідження патологічних ознак на рослинах тощо.

     Ми отримали можливість побачити наочно видовий склад шкідників і збудників хвороб деревних рослин, а також вивчити їхню екологію та вплив на зелені насадження. Ми отримали необхідні знання про ідентифікацію видів деревних шкідників та збудників хвороб, а також про їхні біологічні особливості. Нами було проведено рекогносцирувальне і детальне обстеження стану зелених деревних декоративних насаджень шляхом закладання пробних площ, ідентифіковано видовий склад шкідливих комах і фітопатогенних організмів, визначено індекс санітарного стану насадження біля корпусів НУБіП України. А також проведено облік Cameraria ohridella.
     Під час проходження практики отримали багато вражень та емоцій, а головне засвоїли практичні навички та окомірно навчилися розпізнавати хвороби та шкідників, що є надважливим для спеціаліста в сфері садово-паркового господарства. Загалом, практика зі шкідників і збудників хвороб деревних декоративних рослин була успішною, продуктивною, цікавою. Ми здобули необхідні знання та вміння у даній сфері, а також розширили свій загальний кругозір в цьому напрямку, адже боротьба із шкідниками – запорука здорового та красивого саду.
     Велика подяка керівнику практики доц. Бойко Г. О. за переданий досвід та професійні навички, які кожен з нас перейняв і відклав у себе та наблизили нас на крок ближче до здобуття омріяної професії.

Євгеній Мартиненко, Богдана Верцеха,
студенти 3 курсу ННІ ЛіСПГ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook