Майбутні фахівці спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» вдосконалюються на практиці під девізом «від знань до вражень»!

4 липня 2023 року

     Першокурсники спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» підводять підсумки вже другого тижня навчальної практики. Цього разу коло представлених можливостей додало студентам цінного досвіду та знань і, безумовно, залишило купу позитивних емоцій. Кожен захід був організований під егідою активного туризму, а різносторонність допомогла практикантам якнайкраще засвоїти нове. Тиждень запам’ятався своєю продуктивністю і багатогранністю.

  На лоні прекрасної природи в рідному вже для кожного студента Голосіїво розташувалось два виняткові об’єкти, куди і вирушили студенти на початку нового тижня практики. Першим пунктом призначення стала територія навчально-науково-виробничої лабораторії конярства НУБіП. Заінтригованих першокурсників зустрів професор Повозніков Микола Гаврилович. Наступні години практики можна описати, як калейдоскопом подій – студенти були небайдужими до всього побаченого та почутого.
  Організацією чого займається фахівець вищезгаданих спеціальностей? Організацією вражень! На прикладі власної екскурсії першокурсникам демонстрував це і сам екскурсовод.
  Захват і непідробну зацікавленість викликали в студентів головні герої лабораторії – різноманітні породи коней. Практиканти отримали багато цінної інформації про конярство і мали можливість поспілкуватись з цими надзвичайними тваринами. Темою інтересу студентів спеціальності «Туризм» став, звичайно, іпотуризм. Говорили не тільки про залучення цього виду туризму до еко-рекреації, але і як про окремий напрямок, всі його практичні та психологічні аспекти. Їх колеги з «Готельно-ресторанної справи» ділились власними думками з приводу залучення діяльності конюшень до туристичних комплексів.
  Далі першокурсники вирушили на кафедру бджільництва. Побували на пасіці, розглянули складові вулика, особливості роботи пасічника, дізнались про генетику, годівлю та гігієну в бджільництві. Повними нових відкриттів стали кабінети кафедри, де студенти поглянули на бджіл з наукової точки зору. Майбутні спеціалісти зазирнули і в музей: увагу заполонили не тільки зразки старовинних вуликів, але й історії, що супроводжували кожен куточок унікального навчального простору.
  Апітуризм має великий потенціал на ринку туристичних послуг в Україні – проте не тільки це, але й значущість утримання бджіл в українській культурі, зробили екскурсію пізнавальною та проймаючою. На закінчення, студентів гостинно пригощали продуктами бджільництва – під чашку трав’яного чаю з запашним медом «смакували» і подробиці минувшого дня. Для багатьох екскурсія по новому відкрила простори рідного університету. Превелика подяка професору Повознікову М.Г. – практиканти прожили прекрасну подорож професійними путівцями!
 
  Під час практики у наступні дні студенти мали чудову веломандрівку по лісових краєвидах ВДНГ. Під час маршруту першокурсникам побачили багато цікавих і таємничих місць лісу, а також різних скульптур тварин. Керівник практики Стретович Олександр Анатолійович на початку розповів про правила дорожнього руху, задля збереження здоров’я і життя студентів.
  А вже в четвер першокурсники спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанний бізнес» мали можливість відвідувати тренінг з першої домедичної допомоги. До майбутніх спеціалістів завітали представники Голосіївської районної організації Товариства Червоного Хреста України. На тренінгу студентів навчали надавати першу допомогу у звичайних місцях, таких як вулиця, ліс або річка, використовуючи підручні матеріали. Тренери наглядно показали як правильно робити СЛР (серцево-легеневу реанімацію) і зупиняти кровотечу у різних ситуаціях. Кожен із студентів зміг потренуватися на манекенах, а також один на одному. Першокурсникам ці навички знадобляться у екстрених випадках, які можуть трапитися як в повсякденному житті так і в професійній діяльності.
  Наприкінці робочого тижня студенти обох спеціальностей влаштували справжній квест в Ботанічному саду НУБіП. Це був і цікавий досвід розробки подібних заходів, і перевірка професійних знань – питання квесту були пов’язані з теоретичними матеріалами минувшого семестру. На маршруті квесту першокурсники не тільки змагались у винахідливості з відгадування підказок, а також могли використати здобуті навички (наприклад, в’язання вузлів) та отримати додаткові бали, щоб стати лідерами в грі. Загалом, найголовніше, що молоді люди просто зібрались разом та весело провели час, паралельно вивчаючи унікальні місцини alma mater.
 

 Студенти спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» були по справжньому у захваті від цього насиченого тижня і хотіли би подякувати всім, хто долучився до цього процесу.

Кирпич Ольвія,
1 курс спеціальність «Туризм» 
Терниця Вероніка,
1 курс спеціальність «Готельно-ресторанна справа» 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook