Практичне навчання з механізації лісогосподарських робіт

4 липня 2023 року

     Навчальна практика є невід’ємною складовою у системі підготовки фахівців лісового господарства. Вона становить важливу та обов’язкову ланку в системі наскрізної практичної підготовки висококваліфікованих лісоводів.
     Метою практичної підготовки є оволодіння студентами сучасними методами, формами організації та знаряддями праці в галузі їх майбутньої професійної діяльності, формування на основі одержаних знань професійних умінь і досвіду прийняття самостійних рішень під час роботи в реальних умовах, які наближені до виробничих, виховання потреби систематично оновлювати свої знання та застосовувати їх в практичній діяльності.

  

     Традиційно у червені-липні, наряду з іншими дисциплінами, студенти другого курсу спеціальності «Лісове господарство» проходять навчальну практику з механізації лісогосподарських робіт. Програмою передбачається закріплення теоретичних знань, отриманих студентами за час аудиторного навчання, вдосконалення навичок і умінь в роботі за обраною спеціальністю.
     Студенти засвоїли технології виконання основних лісогосподарських робіт, принципи комплектування машино-тракторних агрегатів та конструктивні особливості машин і механізмів лісового комплексу.

     Крім роботи у навчально-наукових лабораторіях, студенти ознайомились з виробничими підрозділами ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», а також відвідали лісові ділянки підприємства на яких виконувались лісогосподарські механізовані роботи.


     Загалом для студентів, отримані на практиці знання обов'язково стануть у нагоді на виробництві, а незабутні моменти проведені в чудовій компанії залишаться в пам'яті на все життя.

Максим Білоус, Доцент кафедри лісівництва

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook