Анастасія РИБЧИНСЬКА з мрією про вступ на ОП «Облік і аудит» й майбутнє самоствердження у професійній діяльності

5 липня 2023 року

       – Розкажіть коротко про себе (яку школу закінчили, де проживаєте).

– Мене звати Анастасія Рибчинська. Проживаю в селі Михайлючка, Хмельницької області Шепетівського району. Навчалася в Михайлюцькому ліцеї, який закінчила успішно – із золотою медаллю.

     

       – Звідки дізналися про НУБіП України?

– Дізналась про Вас від знайомих, які вже є здобувачами різних освітніх програм, в тому числі й ОП «Облік і аудит».
 

      – Що стало вирішальним у виборі спеціальності «Облік і оподаткування» (освітньої програми «Облік і аудит»)?

– Мені дуже подобається математика, тому й обрала дану спеціальність. А ще мені відомо, що професії бухгалтера і аудитора є високооплачуваними, престижними й перебувають у рейтингу найбільш популярних професій економічного профілю на ринку праці. Розумію, що і бухгалтер, і аудитор потрібні у різних компаніях, підприємствах, установах та організаціях; в різних галузях економіки: агробізнесі, промисловості, транспортній та будівельній галузях, фінансовій сфері, медицині, освіті та ін.
      А ще з досвіду рідних та знайомих знаю, що є багато перспективних можливостей для кар’єрного росту, наприклад, від помічника бухгалтера чи аудитора до головного бухгалтера, фінансового чи комерційного директора, партнера аудиторської фірми або ж організувавши власний бізнес.
     Спілкуючись з викладачами кафедри обліку та оподаткування мені стало також відомо, що здобувачі ОП «Облік і аудит» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» вже на 2-му курсі починають працювати помічниками бухгалтерів та аудиторів. Відтак, результатом їхнього навчання у НУБіП України є не лише отримання диплому, а й набуття досвіду роботи та отримання рекомендацій від роботодавців, що забезпечує можливості в подальшому працевлаштуватися на більш оплачувані і цікаві посади за фахом. До того ж, в непростих умовах сьогодення і бухгалтера, і аудитори можуть працювати в дистанційному режимі, навіть тимчасово перебуваючи за кордоном.
 

      – Які Ваші захоплення?

– Цікавлюся організацією різних свят. Можливо, колись відкрию власне агентство і знання бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування, безумовно, пригодяться.
 

      – Про що мрієте найбільше?

– Звісно, наразі на всіх одна мрія – мрія про те, щоб війна якнайшвидше закінчилась нашою перемогою. Маю й свою особисту мрію: вступити саме до вашого університету – Національного університету біоресурсів і природокористування України, який увійшов до десятки лідерів закладів вищої освіти України, а також займає 4-е місце серед столичних вузів та 4-е місце серед освітніх установ України за версією міжнародного рейтингу Webometrics-2023.
 

     – Що Ви очікуєте від навчання в університеті?

– Очікую отримати круті знання, завдяки яким зможу самостверджуватись у професійній діяльності. А ще – знайти справжніх університетських друзів, з якими сміливо можна крокувати по життю й рухатися наполегливо вперед, досягаючи професійних вершин задля свого блага та блага нашої незалежної України.

Розмову вела
Наталія КУЗИК,
гарант ОП «Облік і аудит»
зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook