Ми обираємо спеціальність «Професійна освіта»!

6 липня 2023, 13:20

Кожен педагог, викладач знає, що вступна кампанія розпочинається задовго до тієї дати, яка вказана у алгоритмі подачі документів. Цілий рік ми зустрічаємося, розповідаємо, інформуємо, переконуємо, спілкуємось, аби влітку мати тих, хто принесе пакет документів у приймальну комісію закладу. Прикладом такого спілкування є оця пара молодих людей, які обрали спеціальність 015.37 Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології – Олександр Григоращенко та Дарія Пішковська.

Він – випускник ВСП «Олександрійський аграрний фаховий коледж Білоцерківського НАУ», вона – випускниця ліцею № 12 Олександрійської міської ради. Вони щирі друзі. І коли Олександр після інформативних бесід із НПП кафедри педагогіки Лідією Чередник вирішив вступати до Національного університету біоресурсів та природокористування України, Дарія теж вирішила вступати у цей же університет, але на іншу спеціальність. Але, отримавши додаткову інформацію про всі можливості навчання за освітньо-професійною програмою «Професійна освіта», дівчина теж подала документи на вступ саме сюди.

  

- Даша, поділіться, будь ласка, «секретом»: що саме стало переконливим аргументом на користь навчання за спеціальністю «Професійна освіта»?
- По-перше, це можливість поєднувати вивчення соціономічних і біономічних дисциплін. Для мене цікавою є і сфера педагогіки, психології, і можливість опановувати технології сучасного аграрного виробництва. Тому ця спеціальність якнайповніше задовольняє мої інтереси. По-друге, мене зацікавила програма подвійного диплому, якою можна скористатись у процесі навчання за обраною спеціальністю.

- Олександре, а які переваги вбачаєте Ви у навчанні за обраною спеціальністю?
- Я закінчив навчання у Олександрійському аграрному фаховому коледжі за спеціальністю «Агрономія». Зважаючи на високий рейтинг НУБіП України серед інших закладів освіти, я обрав саме цей університет. Навчання за спеціальністю «Професійна освіта» дасть мені можливість як поглибити знання агробіологічного напрямку, так і опанувати секрети формування лідерських якостей, правил формування колективу, так як я планую у майбутньому реалізувати себе саме у сфері агробізнесу.

  

- Дякую за відповіді! Дякую за ваш вибір. Сподіваємось, ваша мрія буде реалізована саме у нашому закладі!

 

Інтерв’ю провів асистент кафедри педагогіки
Василь Костинюк

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook