Проведення інструктажів з охорони праці перед початком практики студентів факультетів

6 липня 2023 року
   «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці», 2005 (2017) та «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України» від 22.11.2017 № 1514 зобов’язують ЗВО проводити інструктажі з питань охорони праці для студентів під час трудового і професійного навчання та практики.
   Відповідно до вимог цих Положень, наказу ректора №550 від 24.01.2023 р. та розпорядження проректора з науково-педагогічної роботи №12 від 31.05.2023 р. викладачі кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві професор Поліщук В.М., доценти Білько Т.О., Зубок Т.О., Марчишина Є.І., Мотрич М.М., Єременко О.І., Ребенко В.І. проводять інструктажі з охорони праці перед студентами усіх факультетів НУБіП України перед від’їздом на практику у господарства та підприємства.
   В умовах воєнного стану інструктажі з студентами викладачі проводять в аудиторіях та дистанційно.

   Під час проведення інструктажів науково-педагогічні працівники розповідають про основні потенційно небезпечні та шкідливі виробничі чинники; наголошують на дотриманні вимог безпеки праці та життєдіяльності під час виконання робіт на практиці; на застосуванні студентами засобів індивідуального захисту; особливостях проведення сільськогосподарських робіт в умовах воєнного стану; безпечному використанні устаткування, механізмів, інструментів; правилах безпечної поведінки у лісі, полі, на пасовищах, тваринницькій фермі; униканню потрапляння у небезпечні зони у виробничих приміщеннях та на території підприємств; про дотримання вимог електробезпеки, пожежної безпеки; надання домедичної допомоги у разі погіршення стану здоров’я або травми.
 

  
   Студентам також розповідають про правила безпечного поводження під час воєнного стану, грози та блискавки, профілактики інфекційних хвороб, купання у водоймах, про безпечну поведінку на транспорті, при перетинанні доріг, про захист від кліщів та інших комах, поводженню з агресивними або норовливими тваринами тощо. Будь-які відхилення від програми практики повинні бути погоджені з керівництвом деканатів, керівниками робіт та практики.

   Під час проведення інструктажів були присутні заступники деканів та керівники практик. У деканатах здійснюють реєстрацію інструктажів у спеціальних журналах, а на кафедрі охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві - у відомостях.

   

Завідувач кафедри охорони праці та
біотехнічних систем у тваринництві
Василь Хмельовський

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook