Поглиблюємо знання про дуальну форму вищої освіти

7 липня 2023 року

       30 червня за сприяння науково-методичного центру вищої та фахової вищої освіти було проведено вебінар «Положення про дуальну освіту прийнято: що робити?». Учасником даного заходу були і представники факультету тваринництва та водних біоресурсів, доцент кафедри аквакультури Ірина Кононенко.   

         

      Викладачі НУБіП України чітко розуміють, наскільки важливою є реалізація студентоцентрованого підходу через орієнтацію на задоволення очікувань здобувачів освіти щодо успішної роботи за фахом, формування в них сучасних знань практичного характеру, умінь і навичок професійної діяльності та командної роботи на реальних робочих місцях і у виробничому середовищі, підвищення готовності, полегшення та пришвидшення переходу випускників зі сфери освіти до трудової сфери, а також підвищення загалом їхньої конкурентоспроможності на ринку праці.
      Так, дане Положення визначає особливості дуальної форми здобуття фахової передвищої і вищої освіти, що передбачає поєднання навчання в закладах освіти та в інших суб’єктах освітньої діяльності з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації.

    Під час проведення зустрічі було обговорено особливості дуальної форми здобуття освіти за даною формою. Для поглиблення розуміння та нюансів організації навчання здобувачів за дуальною формою освіти спікер вебінару, Ярослав Штанько, сконцентрував увагу учасників на функції учасників дуальної форми здобуття освіти та на найбільш актуальних проблемах, з якими стикаються заклади вищої освіти при її реалізації.

   

        Учасники заходу обговорили актуальність такої форми здобуття освіти. Варто наголосити, що особливої актуальності застосування дуальної форми здобуття освіти набуває в аспекті вирішення завдань швидкого повоєнного відновлення економіки України, задоволення попиту на висококваліфіковані кадри із затребуваними навичками, а також перспектив інтеграції України в ЄС. В Європейському Союзі дуальна освіта є одним із драйверів цифрової та «зеленої» трансформації.

Вадим Марценюк,

доцент кафедри акквакультури
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook