Майбутні лісівники пройшли навчальну практику з лісової фітопатології

7 липня 2023 року

  У період з 3 по 7 липня 2023 року студенти груп ЛГ-2001, ЛГ-2002 та ЛГ-2104 ОС «Бакалавр» спеціальності 205 «Лісове господарство» успішно виконали програму навчальної практики з дисципліни «Лісова фітопатологія».  

     Практика передбачала виконання таких завдань:
     - Проведення лісопатологічного обстеження на території лісових насаджень ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», НПП «Голосіївський» та Ботанічного саду НУБіП України;
    - Встановлення типових ознак та збудників найпоширеніших хвороб лісових деревних рослин (поперечний рак дуба, борошниста роса дуба, муміфікація жолудів, рак-сірянка сосни, сосновий вертун, бактеріальна водянка берези, «відьмині мітли» на грабі, борошниста роса клена та ліщини, омела біла, а також різні види дереворуйніівних грибів). Діагностування хвороб рослин допомогли здійснити спеціальні атласи-визначники та мобільні додатки Plantix, Pestoz, Crop Diagnosis та ін.
     - Формування гербарію фітопатологічних обʼєктів.

  

    Також під час проведення практики студенти мали можливість прослухати лекцію професора Анатолія Федоровича Гойчука, який розповів про каталізуючі чинники ослаблення деревних рослин у лісі, а також про роль ендофітних вітальних облігатів у епіфітотійних патологіях.
Студенти висловлюють вдячність викладачам та науковим співробітникам Боярської ЛДС, які надали можливість отримати практичний досвід у галузі захисту лісу.
    Отримані знання та здобуті навички безумовно знайдуть своє практичне застосування у майбутніх проектах та дослідженнях в галузі лісового господарства.

Іванна Кульбанська, доцент кафедри лісівництва
Андрій Шах, студент групи ЛГ-2104

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook