Олександр Чучман: роблю свідомий вибір професії інженера-енергетика

7 липня 2023 року

Олександр Чучман цього року закінчив Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж і одержав диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

─ Чому Ви обрали саме цю спеціальність?
─ На заняттях з фахових дисциплін я вивчав електричні мережі, електротехнічні пристрої та систем, електромеханічні пристрої та систем, а також принципи енергозбереження та сталого використання енергії.
Вибір спеціальності був свідомий, оскільки в сучасному світі не залишилось жодної сфери життя людини, де б не використовувалась електроенергія. Сьогодні електроенергетична галузь України щоденно потерпає від руйнувань через російську агресію, відновлення та налагодження потребують багато об’єктів. Тому саме зараз в електроенергетиці необхідні фахівці якісно нового рівня, котрі могли б впроваджувати сучасні технології при будівництві та відновленні електростанцій, підстанцій, ліній електропередач та розподільного обладнання.

─ Чи мали Ви практичний досвід роботи за спеціальністю?
─ Мої теоретичні знання підсилені практичним досвідом, який я набув під час стажування в ПП "ФІРМА СВІТЛОБУДСЕРВІС". Там я отримав можливість працювати з електротехнічними системами, проводити технічні випробування та діагностику, а також брати участь у проектуванні та впровадженні енергоефективних рішень. Цей досвід дав мені цінне розуміння практичних аспектів електротехніки та електромеханіки, а також велике бажання розширити свої знання і вміння в цій галузі.

─ Звідки дізнались про НУБіП та ННІ Енергетики, автоматики і енергозбереження?
─ Про НУБіП знаю вже давно. Багато знайомих та друзів навчаються в цьому престижному університеті, який має відмінну репутацію. Окрім того, на запрошення кафедри вищої та прикладної математики відвідав День відкритих дверей НУБіП. Мне дуже вразила територія університету її охайність та велич. Я зміг більш детально ознайомитись з особливостями освітніх програм, правилами прийому, навчальними лабораторіями інституту, особисто поставити запитання викладачам та керівництву. Після цього мій вибір університету та спеціальності тільки зміцнився. Більше того, я дізнався про можливість дуальної форми навчання, яка успішно реалізується в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

─ Яких результатів очікуєте після вступу до НУБіП України?
─ Вступ до НУБіП дозволить мені розширити свої знання та глибше дослідити сучасні технології в галузі електроенергетики та електротехніки. Я хотів би вивчити передові методи проектування електричних машин, систем енергозбереження та використання відновлюваних джерел енергії. Мені також цікаво дослідження у сфері автоматизації та керування електромеханічними системами. Я маю бажання працювати в команді з визнаними фахівцями, які мають глибокі знання та досвід у цій області.

─ Які маєте вподобання, чим цікавитесь у повсякденному житті ?
─ Брав активну участь в студентському самоврядуванні коледжу під час навчання. Був учасником веломарафону. Моє прізвище потрапило на шпальти газети коледжу як один із кращих студентів відділення.
Мої хобі ─ подорожі на велосипеді та фото. Фотографування навчило мене бачити красу в деталях і виявляти незвичайність у звичайних ситуаціях.

─ Які плани на майбутнє?
─ Я вірю, що навчання в НУБіП допоможе мені стати висококваліфікованим інженером з електротехніки та електромеханіки, здатним працювати у енергетиці. Я готовий докласти всіх зусиль для опанування професією електроенергетика та активно долучитися до дослідницьких проектів, практичної роботи. Мрію про свій внесок у розвиток інновацій та сталого енергетичного майбутнього України!

Розмову вів Сергій Шостак,
доцент кафедри вищої та прикладної математики
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook