Ознайомчо-технологічна практика на базі лабораторії «Моніторингу пестицидів у технологіях захисту рослин» кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин

7 липня 2023 року
Факультет захисту рослин, біотехнологі та екології

 

Добігає до кінця навчальний рік, який для студентів 1 та 2 курсів ОС Бакалавр спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» завершився проходженням ознайомчо-технологічної практики.

Практика проходила в очному форматі на базі нової лабораторії «Моніторингу пестицидів у технологіях захисту рослин» кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин, яку було відкрито до ювілею НУБіП України 26 травня 2023 року.

Під час проходження практики студенти мали можливість ознайомитись з діяльністю кафедри, набути навички роботи в лабораторії під керівництвом професора, доктора с.-г. наук Миколи Долі та доцента, кандидата біологічних наук Ольги Дмитрієвої, навчитись працювати в команді, організовувати процес роботи. Студенти 1 та 2 курсів опанували технологічні питання вирощування основних сільськогосподарських культур та їх захисту від шкідливих організмів.

Ознайомчо-технологічна практика допомогла студентам отримати практичний досвід роботи із зразками, навчитись працювати на обладнанні лабораторії, поглибити отримані знання, розширити світогляд.

 

Протягом 5 днів практики студенти пізнали багато цінної інформації щодо інтегрованих систем захисту різних культур від шкідливих організмів, механізмів стійкості сортів та гібридів, впливу попередників на чисельність шкідників кукурудзи, пшениці, нуту, сої, кукурудзи.

Студенти мали змогу ознайомитись із комплексом шкідливих організмів в фітоценозах культурних рослин, виділити шкідливих та корисних комах із зразків та опанувати сучасні системи захисту, отримати важливі практичні поради.

Після проходження практики студенти підготували змістовні звіти.

Ознайомчо-технологічна практика дасть можливість використати отриманні знання та навички у подальшому навчанні та роботі за фахом. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ольга Дмитрієва,

доцент кафедри ентомології, 

інтегрованого захисту та карантину рослин

 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook