Проходження навчальної та виробничої практик – гарний шанс застосувати свої знання на практиці

8 липня 2023 року

За вікном спекотне літо, а у студентів розпочався не менш спекотний період захистів звітів з проходження навчальної або виробничої практик! Це дуже важлива складова навчального процесу, яка допомагає студентам усвідомити правильність обраного ними професійного шляху, сприяє закріпленню і розширенню знань, отриманих в університеті, набуттю необхідних практичних вмінь роботи за фахом в умовах виробництва, а також дозволяє оцінити рівень своєї компетентності та визначити напрями, які треба ще доопрацювати під час навчання в подальшому.

Першими результати проходження навчальної практики з фаху на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту презентували студенти 1-го курсу, базою практики яких була навчально-наукова лабораторія інвестиційного проектування. Це перший їх досвід проходження практики, тому вони трішки хвилювалися. Але коли ти виконав всі завдання згідно з Робочою програмою, систематично вів щоденник, то і захист відбувається легко. Саме так і сталося з першокурсниками.

  

Також минулий тиждень був звітним і для студентів 2-го курсу факультету аграрного менеджменту. Згідно графіку проходження навчальної практики кожній групі було призначено час для захисту. Цікавим і корисним для них було те, що згідно з Робочими програмами на 2023 рік їх практичне навчання відбувалося одразу у трьох лабораторіях: навчально-науковій лабораторії інвестиційного проектування, навчально-науково-виробничій лабораторії «Бізнес-аналітики» та навчально-науково-виробничій лабораторії «Кабінет менеджменту». Практиканти виконували завдання 3-х блоків і потім захищали підготовлені загальні звіти.

  

  

  

Що стосується студентів 3-го курсу та магістрів 1-го року навчання ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», то вони зараз знаходяться на виробничих практиках безпосередньо на підприємствах. Для них це не аби який шанс розширити межі своїх теоретичних знань, доповнивши і застосувавши їх на практиці.

По закінченню 4-го тижня проходження виробничої практики, 06 липня 2023 року, кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту було організовано зустріч зі студентами 3-го курсу та магістрами. Під час даного заходу практиканти із задоволенням ділилися враженнями від проходження практики та задавали уточнюючі питання як виробничого, так і організаційного характеру. Керівник практики від кафедри і наставники груп охоче відповідали на запитання і ще раз наголосили на строках здачі і захисту звітів.

   

  

І, якщо у когось зі студентів перед початком практики виникало запитання: «Навіщо це мені?», то зараз кожен чітко розуміє важливість поєднання отриманих під час навчання теоретичних знань із набутим досвідом роботи безпосередньо на підприємстві.

Тож побажаємо нашим практикантам успіхів!

Анна ДЕРГАЧ,
керівник практики від кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook