Практика з електронних геодезичних приладів у студентів першого курсу скороченого терміну навчання факультету землевпорядкування

26 червня 2023 року
  З 12.06 по 24.06 у нас проходила навчальна практика з Електронних геодезичних приладів.

 

  На початку практики ми пройшли інструктаж з техніки безпеки. Він був спрямований на розуміння того, як себе поводити у випадку повітряної тривоги та екстрених ситуаціях, як допомогти собі або іншим постраждалим у непередбачуваних ситуаціях. Цей інструктаж нам проводила доцент Зубок Тетяна Олександрівна.
В теперішній час ці знання необхідні для збереження свого життя. Тому ми з зацікавленістю дослуховувалися до її порад та сподівалися, що вони нам ніколи не знадобляться. Ми дуже вдячні Тетяні Олександрівні за слушні поради і застереження.
Керівництво практикою здійснював професор кафедри геодезії та картографії Іван Анатолійович Опенько. Викладач досить доступно та зрозуміло охарактеризував план нашої роботи, в результаті якої ми маємо створити топографічний план місцевості навколо 6 навчального корпусу НУБІП України у масштабі 1:500 з урахуванням всієї інфраструктури, зелених насаджень, будівель та усіх елементів рельєфу цієї території. Викладач нам дам можливість поділитися на бригади, щоб було комфортно та зручно співпрацювати один з одним. Наша бригада складалася з 11 осіб, а бригадиром був Пильтяй Іван Віталійович.
.
Першого дня практики ми познайомилися з приладами, з якими нам довелося працювати надалі. Проблем з цим у нас не виникало, бо в університеті на досить доступному рівні нам пояснювали і показували як правильно ними користуватися. То ж з першого дня ми вже почали нашу роботу, зокрема полігонометричне знімання для побудови плану території у масштабі 1:500.
   Полігонометричне знімання виконувалося з використанням вимірів довжин і кутів за допомогою тахеометричного ходу. Пункти повинні були розміщені так, щоб забезпечити їх тривале збереження, тому для більшої зручності ми брали крейду та обмальовували опорні пункти. Вибрані на місцевості місця для пунктів спочатку закріплювалися тимчасовими центрами: кілками, металевими штирями та ін. Далі складався на кожний окремий пункт абрис з прив’язкою його до постійних предметів місцевості не менше ніж трьома промірами.
   Після полігонометричного знімання ми приступили до нівелювання. Для цього використовували нівелір «Sokkia», з його допомогою зробили нівелірне знімання профілів. В результаті невілювання ми одержали висоти пунктів.
.
 
 І кінцевим нашим завданням було відзняти територію 6 навчального корпусу НУБІП. В результаті його виконання ми уклали топографічний план масштабу 1:500.
Отже, підведемо підсумки. За час проходження навчальної практики ми здобули великий досвід не тільки у сфері навчання, а й навчилися працювати в команді. А з усіма виниклими труднощами нам допомагав впоратися Іван Анатолійович. За що ми йому дуже вдячні.
.
 
 
Уляна Форсюк,
студентка факультету землевпорядкування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook