Анастасія Садовніченко: здобуватиму фах журналіста в НУБіП, інші варіанти не розглядаю

9 липня 2023 року
НУБіП України
  До сьогодні триває повномасштабне вторгнення Російської федерації на територію України, відтак, чимало молоді опинилося за кордоном у пошуках «кращого життя» та з метою там продовжити навчання. Проте більшість випускників 2023 р. залишились в Україні та готуються до вступу у заклади вищої освіти рідної держави. Сьогодні ми поспілкуємося з однією з випускниць – Садовніченко Анастасією, яка має бажання вступати до НУБіП України.

— Вітаю, Анастасіє. Розкажи про себе, про свої захоплення, уподобання.

— Я, Анастасія Садовніченко, 16 років, проживаю у славному місті Кропивницькому, де закінчила ліцей «Сучасник» № 3. Я людина творча, відтак, маю різноманітні захоплення: люблю читати, сама пишу вірші, захоплююсь малюванням, вишиваю. Ще я відвідую курси з журналістики, оскільки мрію стати відомою журналісткою і видати власну збірку віршів. Мене надихає все, що пов’язано з мистецтвом: література, музика, живопис тощо.

— Чому ти вирішила здобувати вищу освіту? Які для тебе переваги вищої освіти?

— Усвідомлюю, що факт диплома не є свідченням знань чи рівня професіоналізму. Але вища освіта мені потрібна – я хочу стати професіоналом у своїй справі! Насамперед, вища освіта дає потужну інформаційну базу; вища освіта – це не тільки знання, але й впевненість у собі: за роки навчання в університеті можна потренувати навички спілкування, навички роботи у команді. Із закладом освіти я визначилась давно, мій вибір – НУБіП України.

— Звідки дізналася про НУБіП? Які переваги університету стали для тебе вирішальними?

— Про університет мені розповіла подруга, яка навчається в НУБіПі вже третій рік. Завжди із захопленням слухала Катерину Кармазіну, коли вона ділилась своїми враженнями від навчання: розповідала про викладачів, методи їх викладання, заняття в медіалабораторії, атмосферу на парах і в побуті. Однією з переваг університету для мене є його розташування. Голосіївський ліс – місце сили для творчих особистостей, де я зможу черпати натхнення для своїх віршів. Тому інші варіанти навіть не розглядаю. З нетерпінням очікую на вступ в омріяний Національний університет біоресурсів і природокористування України!

— Анастасіє, чому обрала саме спеціальність «Журналістика»? Чим тебе приваблює ця професія?

— Журналістика – це дорога до втілення моїх мрій. Професія журналіста дуже гнучка та багатогранна, це така сфера, що не знайти себе в ній творчій людині неможливо. Насправді, я не уявляю себе на іншій спеціальності. На мою думку, кар’єра журналіста – запорука активного і цікавого способу життя. Я хочу вільно комунікувати з людьми, обмінюватися досвідом і привертати увагу громадськості до вирішення нагальних питань, що виникають у країні.

— Про що мрієш і де плануєш працювати у майбутньому?

— Наразі, через війну в нашій державі дуже складно говорити про майбутнє. Але ми усі знаємо, що перемога буде. Обов’язково переможе світло і добро, настане мир та Україна буде незалежною! У перспективі бачу себе відомою журналісткою, справжнім професіоналом, сподіваюсь, НУБіП мені в цьому допоможе. У майбутньому хотілося б запустити свої курси або навіть відкрити школу, щоб допомагати іншим і ділитися власними досвідом. Моє покоління – це орієнтир у подальший розвиток нашої країни, це ідентичність, коли для тебе ціллю є Україна, її благо у загальносуспільному вимірі!

Дякуємо, Анастасіє, за розмову і бажаємо тобі всіляких гараздів. 
НУБіП України ласкаво запрошує Анастасію до студентської спільноти!
До зустрічі в нашій Аlma mater!

 

Розмову провела Катерина Кармазіна,
студентка 3 курсу спеціальності «Журналістика»,
гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook