Перші відгуки студенток факультету ІТ про семестрову програму академічної мобільності в Поморському університеті (м. Слупськ, Польща)

10 липня 2023 року

Відповідно до угоди про співпрацю між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Поморським університетом в м. Слупськ, Польщі, щорічно студенти факультету інформаційних технологій мають нагоду долучитися до навчання за системою подвійних дипломів. Найбільш популярними є спеціальності “Програмування” та “Кібербезпека”. Як правило, студентам пропонують таку можливість навчання на 2 курсі повного терміну навчання (на базі вступу повної середньої освіти) восени. Серед студентів, які вже успішно проходять навчання представники спеціальностей “Інженерія програмного забезпечення”, “Комп’ютерні науки”, “Комп’ютерна інженерія”, “Кібербезпека”, “Економіка” (Економічна кібернетика). В рамках угоди між університетами для отримання диплому бакалавра в Поморському університеті 4 семестри студенти навчаються очно в академії (ІІ, ІV, V, VІІ семестри), а в НУБіП України - за індивідуальним графіком. Між університетами діє узгоджена система перезарахування навчальних дисциплін, що спрощує систему вивчення студентами необхідного матеріалу.
Цієї весни Поморський університет відкритив для українських студентів можливість посеместрової безкоштовної програми академічної мобільності. В березні на навчання до Поморського університету відправилися студентки, що пройшли конкурсний відбір за відмінною навчальною успішністю: Хомич Вікторія, студентка спеціальності 122 «Комп`ютерні науки» групи КН-21002б, Лучинська Анастасія, студентка спеціальності 051 «Економіка» (Економічна кібернетика) групи ЕкК-21005б, Ворчак Анастасія, студентка спеціальності 125 «Кібербезпека» групи КІБ-21016б, Ткаченко Анна, студентка спеціальності 051 «Економіка» (Економічна кібернетика) групи ЕкК-20004б. Студентки отримали індивідуальний графік навчання на 2 семестр в НУБіП України та проходили очно навчання в Поморському університеті.
Нещодавно студенти повернулися до України, та поділилися своїми першими відгуками.

Изображение выглядит как на открытом воздухе, человек, Человеческое лицо, одежда

Автоматически созданное описание

Лучинська Анастасія: “Я мала шанс навчатися в Польщі за програмою академічної мобільності в Поморському університеті і це було просто неймовірно! Я отримала чудову можливість розширити свої знання й навички, познайомитися з новими людьми та відкрити для себе нову культуру. І це перша -причина чому варто скористуватися можливістю. З перших днів мого перебування в Польщі, я почувала себе затишно та мала багато чудових емоцій. Студенти та викладачі були дружелюбні й готові допомогти в усьому. Я швидко знайшла нових друзів з різних країн, з якими ми мали багато спільних захоплень. У Поморському університеті якісна освіта та він має чудових викладачів та цікаві навчальні програми. Я змогла поглибити свої знання в своїй основній спеціалізації і дізнатися багато нового. Лекції та семінари проводилися в дружній атмосфері, що сприяло активному навчанню й обміну думками з однокурсниками.
На початку навчання нам запропонували обрати дисципліни, які ми хочемо вивчати. Я обрала такі: польська мова (це обов’язковий предмет), рахунок матриці, системи операційні, вища математика, англійська мова, лінійна алгебра, комп’ютерна графіка та мультимедіа, вступ до нагромадження та обробки даних. Всі предмети є доволі цікавими і достатньо простими.
Якщо говорити в цілому, навчання в Польщі було великою пригодою, що позитивно вплинула на моє життя. Цей досвід відкрив мені нові горизонти й зробив мене більш відкритою й толерантною до інших культур, більш обізнаною, та звичайно я отримала нові та корисні знання. Хочу подякувати університету НУБіП за таку можливість! Я рекомендую всім хто отримає таку пропозицію погоджуватися, адже це дає змогу розширити свій світогляд та отримати цінний досвід.

Изображение выглядит как строительство, одежда, окно, на открытом воздухе

Автоматически созданное описание

Хомич Вікторія: “Перш за все, хочу відзначити, що Поморський університет є прекрасним закладом, де забезпечується гарна якість навчання. Цікаві предмети, схожі як і ті, що в НУБіП України, але з новими для мене підходами та методами щодо вивчення, зокрема і через польську мову, яку ми вивчали як обов’язковий предмет, та далі використовували на інших дисциплінах. Нам надали можливість на вибір обрати дисципліни, що нас цікавлять, в межах спеціальності “Програмування”. Викладачі хороші та лояльно ставилися до таких студентів як ми, які не ідеально володіли польською, що зробило навчання унікальним досвідом для мене. Крім того, інфраструктура академії була сучасною та добре організованою. Я мала доступ до відмінних навчальних приміщень та бібліотеки, що дозволило мені максимально реалізувати свій потенціал у навчанні. Також, гуртожиток академії надавав затишне середовище для навчання та спілкування з іншими студентами. Однак, найбільш незабутнім аспектом мого перебування в Слупську були люди. Студенти, з якими я відвідувала заняття, були дуже гостинними та доброзичливими. Вони завжди були готові допомогти мені в адаптації до нового середовища та ділитися своїм досвідом. Завдяки ним, я відчувала себе частиною їх спільноти та знайшла багато нових друзів. Загалом, моє перебування в Слупську було незабутнім досвідом, який залишиться в моєму серці назавжди. Я дуже вдячна всім, хто зробив цей обмін можливим і допоміг мені в цьому процесі. Я багато навчилася, зустріла чудових людей та отримала незабутні спогади.”

Изображение выглядит как человек, Человеческое лицо, одежда, строительство

Автоматически созданное описание

Ми дякуємо Поморському університету за співпрацю та запрошуємо студентів до навчання в осінньому семестрі за семестровою програмою академічної мобільності в Поморському університеті (м. Слупськ, Польща)

Подача заявок до 13.07.2023 р., форма для студентів ІТ - https://forms.gle/knirodo6iYkgJNsAA. Початок навчання – 1 жовтня 2023 р.

Изображение выглядит как на открытом воздухе, дерево, небо, строительство

Автоматически созданное описаниеИзображение выглядит как небо, на открытом воздухе, дерево, облако

Автоматически созданное описание

 

Інна Костенко,
координатор з міжнародної діяльності
на факультеті інформаційних технологій

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook