КРАЩЕ ОДИН РАЗ ПОБАЧИТИ, НІЖ ДЕКІЛЬКА РАЗІВ ПОЧУТИ

10 липня 2023, 12:05

    Літо для студентів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» факультету тваринництва та водних біоресурсів – не час, щоб відпочивати, адже саме у цей період у них продовжується практичне навчання.
      Так, згідно навчального плану в очному формати студенти 3 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання проходили практичні заняття з дисципліни «Рибальство» під керівництвом асистента кафедри Михайла Леуського. Заняття відбувалися цікаво, активно та в постійній дискусії.

  

    При побудові знарядь лову студенти засвоїли послідовність технологічних процесів з виготовлення знарядь лову від моменту отримання риболовних матеріалів до здачі кінцевого продукту, тобто готового знаряддя лову.

    На практичних заняттях студенти навчилися самостійно визначати з якого матеріалу потрібно виготовляти знаряддя лову. Засвоїли, як потрібно розрізняти та підбирати сіткові полотна для виготовлення ставних сіток, товщину та структуру ниток, які використовуються під час побудови ставних сіток, посадки їх на підбори та протягування вертикальних та горизонтальних прожилин для кращої уловистості.

   Під час побудови знарядь лову студенти вивчили правильно розраховувати довжину та висоту готової сітки. Тому що саме при цих розрахунках, коли похибка становить 5 см - зменшується уловистість готової снасті на 70 %.

    Виконання завдання з побудови знарядь лову потребує високого професіоналізму, де кожна технологічна операція для виготовлення знарядь лову впливає на роботу в процесі експлуатації. Саме в НУБіП України можна вивчити та засвоїти практичні заняття з рибальства.
    Водночас, на кафедрі аквакультури пройшла літня навчальна практика для студентів 2 курсу спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» за дисципліною «Гідротехніка та технічні засоби в аквакультурі». Протягом двох тижнів студенти проводили обстеження водойм та знайомство з гідротехнічними спорудами, визначення особливостей конфігурації ставів, їх площі, навички роботи з основними технічними засобами, зокрема пристроями для контролю та вимірювання основних гідрохімічних параметрів води, особливостями будови та принципами функціонування установки аквапоніки тощо. Вигідне місце розташування університету дозволяє навіть в умовах міста провести практичне навчання студентів, оскільки університет розташований на території Національного природного парку «Голосіївський», на території якого розташовано безліч водойм різного типу та гідротехнічних споруд. Крім того, факультет має унікальний центр водних біоресурсів та аквакультури, що обладнаний усіма приладами для практичного навчання студентів.

   

      Загалом, два тижні пройшли цікаво та насичено, що дозволило успішно виконати програму навчальної практики.
      Як кажуть студенти – краще один раз побачити, ніж декілька разів почути.

Дякуємо ЗСУ за можливість жити, працювати, навчати та навчатись!!!

Ірина КОНОНЕНКО,
доцент кафедри аквакультури
Михайло ЛЕУСЬКИЙ,
асистент кафедри аквакультури

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook