Випускники Сосницького обліково-економічного фахового коледжу – Крістіна Хоменко та Владислав Крижановський обирають ОП «Облік і аудит» у НУБіП України

10 липня 2023 року
    Крістіна Хоменко та Владислав Крижановський – випускники Сосницького обліково-економічного фахового коледжу мріють продовжити навчання у НУБіП України за освітньою програмою «Облік і аудит». Про причини такого вибору – наша розмова.
   

      — Розкажіть коротко про себе. 

Мене звати Крістіна Хоменко. Проживаю в смт. Сосниця Корюківського району Чернігівської області. Навчалася в Сосницькій гімназії до 9-го класу, по завершенню якої вступила до Сосницького обліково-економічного фахового коледжу.
Владислав Крижановський – родом з міста Мена Чернігівської області. Я також є випускником Сосницького коледжу і, вже колишнім, одногрупником Крістіни. Проте сподіваюсь, що незабаром ми знову продовжимо навчання в одній групі як здобувачі освітньої програми «Облік і аудит» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» економічного факультету НУБіП України.

    — Звідки дізналися про НУБіП України?

     Крістіна та Владислав:
– Дізналися від друзів-випускників нашого коледжу, які після його закінчення обрали саме Ваш університет. Уже, навіть, сформувались сімейні династії спочатку випускників Сосницького обліково-економічного коледжу, а в подальшому – НУБіП України: сестри Крістіна і Анжела Чухно, брат з сестрою Андрій і Анастасія Лісковичі, а також Крістіна Нестерова і Артем Терещенко та ще багато інших.
 

     — Що стало вирішальним у виборі Вами освітньої програми "Облік і аудит" спеціальності "Облік і оподаткування"? 

     Крістіна:
Насамперед – це знання, які я отримала від викладачів свого коледжу саме за спеціальністю «Облік і оподаткування». Не можу не відмітити їх досить вагомий вклад і клопітку цілеспрямовану щоденну працю з нами, результатом якої є отриманні фахові знання та практичні навички. Пригадую настановні слова однієї з членів атестаційної комісії, яка також була випускницею нашого коледжу (тоді ще Сосницького сільськогосподарського технікуму). Вона наголосила, що тільки тут вона отримала вагомий фундамент знань, а спеціальність з колишньою назвою «Облік і аудит» сформувала її як особистість. Гадаю, що саме тому я й хочу надалі продовжувати навчання та відточувати отримані мною знання за цією спеціальністю до досконалості у столичному закладі вищої освіти – НУБіП України.
     Владислав:
Випускниками спеціальності «Облік і оподаткування» є мої батьки. І хоч життя скоригувало їхню практичну діяльність в дещо інше русло, проте їм неодмінно знадобилися знання з бухгалтерського обліку, адже вони дозволяють планувати, регулювати, аналізувати й контролювати. Також за цією ж спеціальністю навчався й мій дядько та тітка. Наразі дядько працює аналітиком, а тітка, маючи знання з обліку і аудиту, започаткувала свою власну справу. Так само, як і у Крістіни, достатньо вирішальними у моєму виборі стали поради викладачів нашого коледжу.
  

     — Які Ваші захоплення?

    Крістіна:
Я люблю фотографувати. Це заняття близьке мені до душі і приносить колосальне задоволення.
    Владислав:
А я – читати, грати у шахи, волейбол та настільний теніс. Люблю прогулянки на свіжому повітрі.
 
    До речі, Крістіно, в університеті є власна Фотостудія. А ще в Сенаті студентської організації НУБіП України передбачено обов’язки фотографині. Тому у Вас будуть можливості й надалі розвивати свої вміння та отримувати «колосальне задоволення».
  Для Вас, Владиславе, відмітимо, що в університеті функціонує спортивний клуб «Шаховий король НУБіП України». Систематично організовуються заходи щодо популяризації гри в шахи. Серед таких, як приклад, шахові турніри для студентів, дітей та співробітників університету, а також дружні шахові зустрічі студентів різних закладів вищої освіти. До того ж і університетська секція з волейболу працює як для хлопців, так і для дівчат (можливо, зацікавиться й Крістіна). А тренує команди граючий спортсмен-тренер Микола Вишневський. Змагання з волейболу серед чоловічих команд традиційно входять до програми щорічної спартакіади студентів НУБіП України. Та й тенісом настільним професійно в університеті є можливості займатись. Більше інформації про роботу і досягнення спортивних секцій, розклад занять оздоровчих і абонементних груп можна переглянути на сайті НУБіП України за покликанням: https://nubip.edu.ua/node/4220.
     А щодо прогулянок на свіжому повітрі – якнайкраще підходить Ботанічний сад НУБіП України з 200-метровою центральною алеєю, зонами відпочинку, різьбленими скульптурами з дерева; виставками статуеток доісторичних тварин; розарієм та ділянками з арома- та лікарськими рослинами; оранжереями; декоративними насадженнями; альтанками, екокласами та навчальними аудиторіями під відкритим небом (https://www.facebook.com/Botsad.NUBiP).
 

     — Про що мрієте найбільше?

     Крістіна:
Гадаю, що в такий нелегкий час слово «мрія» в усіх українців асоціюється тільки з одним – ПЕРЕМОГОЮ! На даний момент важко сказати, про що я мрію. Але я точно знаю, що не хочу сидіти на одному місці, хочу розвиватися і рухатися далі. Мені хочеться подорожувати світом, нашою вже мирною й щасливою Україною.
     Владислав:
І я найбільше мрію після перемоги України про подорожі світом, а також, щоб кожного дня були різні цікаві й позитивні емоції під мирним небом України.
  

     — Що Ви очікуєте від навчання в університеті?

    Крістіна:
У першу чергу – це знання, завдяки яким я успішно реалізую себе у своїй майбутній професії. Чим більший рівень знань я отримаю (я також докладатиму до цього зусиль), тим кращим буде результат. Гадаю, що кожен студент хоче вивчитися та отримати гідну, високооплачувану й престижну роботу за фахом. Також сподіваюся на підтримку та розуміння нових викладачів, які допоможуть мені в цьому.
    Владислав:
Як і всі сьогоднішні абітурієнти, від навчання в університеті я хочу отримати нові сучасні знання, нові знайомства та безліч цікавих студентських пригод.
 
    Ну що ж, шановні абітурієнти, тоді сміливо крокуємо вперед – у країну студентства НУБіП України, де, ми переконані, будь-яка ідея завдяки отриманим знанням і Вашій наполегливості легко втілюватиметься в реальність, а успіх супроводжуватиме у всьому! Хай Вам щастить!


Розмову вела
Наталія КУЗИК,
гарант ОП «Облік і аудит»
зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування»


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook