ШИРОКА НАТАЛЯ: готуюсь до вступу в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, бо мрію стати енергетиком

10 липня 2023 року

 Вступна кампанія 2023 року у Національному університеті біоресурсів і природокористування України у розпалі.
Щодня приймальна комісія НУБіП України знайомиться з сотнями вступників – вмотивованих, цілеспрямованих молодих людей, які визначаються зі своїм майбутнім. Особливо тішить, що серед молодих людей, які обирають шанований в Україні заклад вищої освіти, багато вступників із високим конкурсним балом. Успішна молодь бажає розпочати свій професійний шлях саме в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
Публікації в рубриці «Інтерв’ю зі вступником» розповідатимуть саме про таку молодь, яка з-поміж інших структурних підрозділів НУБіП України виокремила Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження і, відповідно, одну з багатьох освітньо-професійних програм освітнього ступеня «Бакалавр», за якими університет здійснює освітню діяльність.
Сьогодні спілкуємось із Широкою Наталею, яка є яскравим представником Зеленодольського ліцею Зеленодольської міської ради Дніпропетровської області. Наталя вирішила вступити до нашого інституту і обрала освітньо-професійну програму «Теплоенергетика» (спеціальність 144 «Теплоенергетика»).

Наталю, розкажи про себе.
Я закінчила 11-й клас фізико-математичного профілю Зеленодольського ліцею. Дуже полюбляю математику, фізику, хімію. За час навчання в ліцеї я ставала неодноразовою переможницею І, ІІ етапів Всеукраїнських предметних олімпіад з української мови та літератури, історії, фізики. Маю декілька похвальних листів «За високі досягнення у навчанні», свідоцтв з відзнакою про здобуття базової середньої освіти та повної загальної середньої освіти, нагороджена золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні».

Скажи, будь ласка, які здобутки в навчанні ти маєш станом на тепер?
Окрім вивчення дисциплін фізико-математичного спрямування, я дуже полюбляю читати українську літературу. Так, нещодавно я стала переможницею обласного вебквесту «Тарас Шевченко – голос українського народу», присвяченого Дню народження видатного українського поета Тараса Шевченка. До того ж, я завжди брала участь, і 11-й клас не став виключенням, у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з української мови та літератури (посіла ІІІ місце у ІІІ етапі олімпіади). Тривалий час була спікером ліцейського євроклубу «Євростар», ініціатором та організатором проведення загальноліцейських заходів. Я - членкиня самоврядування ліцею – голова комісії з якості освіти.

Чому вирішила обрати таку досить складну спеціальність?
Це була моя ініціатива, оскільки я глибоко переконана, що теплоенергетика є найважливішим складником національної економіки України, що забезпечує функціонування всіх галузей національного господарства, консолідацію суб’єктів України, вносить вирішальний вклад в формування основних фінансово-економічних показників країни і забезпечує енергетичну безпеку України. Більш того, впродовж двох років я навчалася в «Школі юного енергетика» при Навчально-науковому інституті енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, яку очолює прекрасний викладач – доцент кафедри теплоенергетики Олена Шаліманова. Викладач максимально сприяв тому, що б я зацікавилася даною освітньою програмою, спеціальністю.

Що ти очікуєш від навчання?
В процесі навчання я хочу розвинути вміння розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у професійній діяльності, а саме: утворення та використання теплової енергії, спеціальні напрями нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії, керування теплоенергетичними процесами та системами, організаційно-правові аспекти управління теплоенергетичної діяльності тощо.


Це приємно чути. Ти сказала, що любиш спорт, а НУБіП має багато секцій. Яким спортом ти захоплюєшся?
Мені подобається грати в командні види спорту, наприклад волейбол. Саме тому я з радістю братиму участь у студентських змаганнях із даного виду спорту.

Дякуємо за приємну розмову і будемо раді бачити тебе серед першокурсників на Дні знань Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.


Розмовляли
доценти кафедри фізики Володимир Бойко та
Борис Грудинін

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook