Проходження навчальної практики з екологічної токсикології на базі Інституту агроекології і природокористування України

8 липня 2023 року
З 26.06.2023 по 30.06.2023 року студенти 2 курсу спкціальності 101 "Екологія" проходили навчальну практику з "Екологічної токсикології" в Інституті агроекології і природокористування України.
 
В перший день було проведено інструктаж з охорони праці та лекція на тему "Основні поняття екологічної токсикології". Було пояснено завдання, мету та основні поняття екотоксикології.
Також були практичні заняття в лабораторіях де ми вирощували мікроорганізми в  селективному поживному середовищі Ешбі та МПА.
 
На другий день практики нам провели лекцію на тему "Екологічний стан сільських територій" де розповідали про негативний вплив на сільськогосподарські угіддя та як можна зменшити негативний вплив.
Також провели екскурсію у відділі агроекології і біобезпеки, де розповідали про біоіндикацію, та як організми в нашому випадку дафнії та риби гупі реагують на токсичні речовини та біопрепарати.
 
На третій день нам проводили лекцію на тему "Біоіндикація хімічного забруднення агроландшафтів та природних екосистем за допомогою бджіл". На лекції розповідали, як за допомогою бджіл визначають забруднення повітря під час повномасштабної війни та як токсичні речовини впливають на організм бджіл.
 
На четвертий день практики була проведена лекція на тему "Збройний конфлікт і стан водних ресурсів у країні". Розповідали про теперішній стан Каховської ГЕС та, як затоплення території вплинуноло на стан навколишнього середовища та на живі організми.
 
 
Висловлює щиру вдячність за надану можливість проходження практичної підготовки з Екотоксикології
директору Інституту агроекології і природокористування НААН України, доктору економічних наук, професору, академіку НААН ДРЕБОТ ОКСАНІ ІВАНІВНІ,
заступнику директора з наукової роботи, доктору сільськогосподарських наук, професору, член-кореспонденту НААН ДЕМ’ЯНЮК ОЛЕНІ СЕРГІЇВНІ
 
Діана Агоштон,
студентка 3 курсу,

спеціальність Екологія 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook