Валерій Приходько: мій вибір Агроінженерія НУБіП України!

10 липня 2023, 17:03
м. Київ НУБіП України

 

 

Валерій Приходько в 2023 році успішно захистив диплом у кузні агроінженерних фахівців – Таращанському технічному та економіко-правовому фаховому коледжі і став молодшим спеціалістом із спеціальності 208 «Агроінженерія».

 

·         Чому Ви обрали саме Агроінженерію?

— Агроінженерію НУБіП України, як чітку мету, обрав свідомо і вже давно. А після відвідання механіко-технологічного факультету свідомо переконався в правильності вибору і хочу продовжити своє навчання та маю намір випробувати свої сили у вступній компанії до бакалавратури на агроінженерний фах.

 

·         Як дізнались про підготовку агроінженерів у НУБіП України?

— Про підготовку агроінженерів у НУБіП України знаю вже давно. Значна кількість моїх знайомих та друзів навчаються на цьому престижному механіко-технологічному факультеті, який має як історичну віху так і відмінну репутацію сьогодення. Мене дуже вразила матеріально-технічна база кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки імені академіка П. М. Василенка від Kuhn, та інших світових лідерів, зацікавило сучасне діагностичне обладнання кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка, мальовнича територія 125-річного Університету.

 

·         Яких результатів очікуєте після вступу до НУБіП України?

— Вступ до НУБіП України дозволить бути максимально підготовленим до ринку праці сучасного агросектору, який давно відійшов від сохи і рала. Нині надпотужні високопродуктивні зернозбиральні комбайни, інноваційні зрошувальні системи та дивовижні посівні агрегати роблять все, аби виростити, доглянути й зібрати врожай. І тут не обійтись без людини, яка буде налаштовувати, діагностувати, обслуговувати та експлуатувати всю техніку. Саме це ― моя сфера роботи як агроінженера.

 

·         Які плани на майбутнє?

— Я з напрямком роботи розібрався. А що там із майбутніми кар'єрними перспективами? Насправді це ― одна з найбільш затребуваних на ринку праці спеціальностей, фахівців якої потребує значна частина уже діючих агропідприємств. Фаховий агроінженер в Україні ніколи не залишиться без роботи та солідної зарплати. Немає такого випускника механіко-технологічного факультету, який би не міряв стати головним інженером цілого агрохолдингу. Це реальність, головне сумлінно працювати, не боятися освоювати технічні новинки та постійно навчатися чогось нового. Також перед агроінженером часто відкривається перспектива працевлаштування на посаду менеджера з продажу техніки у представництвах іноземних брендів. Також розглядаю, що самостійно буду удосконалювати машиновикористання та сервіс техніки для обробки землі, тоді потрібно ще вступати до магістратури, займатися науковою діяльністю, щоб власноруч проектувати, випробовувати та презентувати вітчизняні новинки для агросектору.

 

Бажаємо Валерію Анатолійовичу
успіхів та долучитись до агроінженерної спільноти
студентів механіко-технологічного факультету!

 

Розмову вів Іван Роговський,
завідувач кафедри технічного сервісу та
інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook