Вчитись треба там де готують професіоналів. Познанська Світлана обирає факультет ветеринарної медицини НУБіП України

10 липня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   - Представтесь, будь ласка, та розкажіть про себе.
   - Я, Познанська Світлана, мені 16 років, випускниця Вишнівського ліцею «ІДЕАЛ» Бучанського району Київської області. Хочу здійснити мрію свого дитинства - стати ветеринарним лікарем, мати свою медичну практику та відкрити клініку.
   - Чому ви обрали серед багатьох вузів саме НУБІП України?
   - В мене є сильне бажання пов’язати своє життя та майбутню роботу з ветеринарною медициною, а це, на мою думку, найсильніший вуз в Україні. А відвідування вузу під час відкритих дверей усе вище зазначене тільки підтвердило.
   - Чим вас зацікавив факультет ветеринарної медицини?
   Це професійний викладацький склад, добре обладнанні лабораторії, справжні практичні заняття, про це неодноразово наголошували мої друзі, які навчаються на даному факультеті.
   Ще на початку весни мені пощастило відвідати факультет ветеринарної медицини. Особливо мене вразив анатомічний музей з численними унікальними експонатами від найменшого міліметрового до дуже великого, такого як самка синього кита. Також приємно було відвідати ННВЦ Клінічний центр «Ветмедсервіс» з клінікою дрібних і продуктивних тварин, лабораторії для дослідження крові, банк крові, кабінети для УЗД- та рентгенодіагностичних досліджень.

   - На вашу думку, наскільки є цікавою та перспективною професія ветеринарного лікаря?
   - Ветеринарний лікар може знайти себе у різних спеціалізаціях, може займатись лікуванням дрібних, великих, диких, зоопаркових чи морських тварин. Крім того, він може вибрати наукову працю або практичну лабораторію, роботу в контролі харчових продуктів. Він може бути викладачем чи працювати на виробництві. Перспектив, що відкриваються перед випускником факультету ветеринарної медицини НУБіП України - велика кількість. Головне - зуміти знайти напрямок, важливий для себе. «Знайдіть собі справу до душі і вам не доведеться працювати жодного дня», -цю фразу приписують Конфуцію. Не так важливо, хто був її автором, я згодна, що щаслива та людина, у якої робота стане покликанням. Це велике щастя, коли захоплення це ваша робота, а ваша робота - це ваше захоплення.
   - Можливо у вас є мрія, яку ви би хотіли втілити в сфері ветеринарної медицини, або взагалі в даній галузі?
   - Так, в мене є велика мрія. Хочеться створити унікальні програми лікування тварин, згідно яких буде можливість в складних ситуаціях допомагати тваринам, які завжди потребують нашої допомоги та турботи. Рятуючи тварин, ми рятуємо також самі себе, адже, як відомо: «лікарі рятують людей, а ветеринари – людство».
   - Щоб Ви хотіли побажати ровесникам-абітурієнтам?
   - Обирайте спеціальність, прислухаючись до свого серця!
   - Світлано, дякуємо Вам за нашу розмову.
   - І Вам дякую.
   - Чекаємо в рядах першокурсників факультету ветеринарної медицини НУБіП України.
   - З нетерпінням цього чекаю.

Розмову провела професор
Надія Дишлюк
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook