Випускниця бакалаврату економічного факультету Катерина Барсук для продовження навчання в магістратурі обирає спеціальність 051 Економіка (Економіка підприємства)

10 липня 2023 року

У складних умовах прийшлося вчитися цьогорічним випускникам бакалаврату нашого університету. Переважна більшість із них вступили на 1 курс улітку 2019 р. і вже в 2 семестрі студенти та викладачі через пандемію Ковід-19 змушені були трансформувати свій звичний учбовий процес з аудиторного формату на дистанційно-очний (змішаний). Крім того, цьогорічні випускники 1,5 року вчилися в період воєнного стану. Зрештою, 23 червня 2023 р. в стінах навчального корпусу № 10 на економічному факультеті відбувся урочистий випуск висококваліфікованих фахівців.

Складна доля спіткала одну з випускниць стаціонару економічного факультету спеціальності 051 Економіка (Економіка підприємства), сироту Катерину Барсук, родом із славної Чорнобаївки Херсонської обл. Вона відповідально й старанно вчилася всі 4 роки бакалаврату попри різні перепони. Нині ж Катерина знаходиться під соціальним захистом в Німеччині та мріє пошвидше повернутися в мирну Україну.

Бакалавр з економіки Катерина Барсук зареєструвалася на складання ЄВІ та ЄФВВ для подальшого подання документів на конкурс при вступі в магістратуру НУБіП України на спеціальність 051 Економіка (Економіка підприємства). Про те, що її спонукало та які очікування вона має, розкаже сама випускниця.
- Добрий день, Катерина! Розкажи, будь ласка, що вплинуло на твій вибір продовжувати навчання в магістратурі НУБіП України за своєю спеціальністю 051 Економіка (Економіка підприємства)?
- Здрастуйте! Ще з дитинства мене цікавили економічний розвиток нашої країни, світу, господарська діяльність малого й середнього бізнесу, великих компаній, трудові відносини в суспільстві тощо. Провчившись 4 роки, я отримала багато відповідей на питання щодо економічного розвитку підприємств, регіонів, країни, світу. І я завжди підтримую таку думку, що, чим більше ми знаємо, тим більше прагнемо глибше осягнути предмет своїх інтересів. Тому я вступаю в магістратуру НУБіП України на спеціальність 051 Економіка (Економіка підприємства), щоб далі пізнавати світ економіки, причинно-наслідкові економічні процеси, механізм розвитку соціально-трудової сфери, щоб згодом використовувати свої знання на робочому місці та внести свій скромний внесок у розбудову й розвиток економіки нашої прекрасної України!
 
 
- Маючи диплом бакалавра, ви вже можете працювати за спеціальністю. Чим же приваблює вас майбутнє здобуття наступного диплома магістра з економіки та які плани будуєте на найближчу перспективу?
- Я думаю, що людина має постійно розвиватися, щоб бути затребуваною на ринку праці. Для мене важливо не зупинятися та поліпшувати свої навички спеціаліста, набувати професійного досвіду, розширювати кругозір, осягнути специфіку управлінсько-дослідницького підходу у своїй майбутній роботі. Тому нині я вмотивована вступати та навчання в магістратурі в НУБіП України на спеціальність 051 Економіка (Економіка підприємства).
У вас були дуже складні умови навчання в бакалавраті. Поділіться з нами, будь ласка, хто підтримував і що спонукало вас систематично опрацьовувати навчальні матеріали з економічних дисциплін, також бути зібраною, відповідальною і водночас психологічно стійкою особистістю?
- Очікування студентського життя значно відрізнялося від прожитої реальності… Пандемія Ковід-19, війна, навчання в окупації – це опис моїх 3,5 років навчання в бакалавраті. Особливо запам’ятався 3-4 курс, коли моя рідна Херсонщина була повністю окупована з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ, і всі дистанційні заняття проходили під вибухами, часто у підвалі, також вимикали телефонний зв’язок, інтернет щоб не було жодного контакту з навколишнім світом. Взагалі не було жодного безпечного та тихого дня…
Проте навчання тривало, морально було складно, але мене підтримували й допомагали рідні, друзі, одногрупники та викладачі на відстані. Пропустивши небагато пар, мені пояснювали навчальні матеріали через різні месенджери. Вдома намагалися створювати усі умови для мого навчання, зокрема облаштували робоче місце в підвалі на випадок небезпечної ситуації, і я опрацьовувала навчальні матеріали за дисциплінами, оптимістично налаштовувалася щодо прогнозів економічного майбутнього нашої держави тощо. Не менш важливо те, що викладачі ставилися з розумінням до моєї ситуації. Відчуваючи підтримку та розуміння, я мала сили та бажання продовжувати здобувати свій обраний фах економіста.
- Чому, перебуваючи нині в безпечній і заможній Німеччині, ви все-таки плануєте далі вчитися в НУБіП України?
-  Я народилась і виросла в незалежній Україні. З дитинства мене виховували любити свою Батьківщину, думати  про майбутнє і який позитивний вклад можна привнести в суспільство. Я розумію, що європейські країни дуже розвинені, це є перспективно для кожного студента, але я вірю в процвітання України й хочу бути причетною до цього процесу, тому хочу мати саме українську економічну освіту.
 
 
І в такий складний період я відчуваю потребу навчатися вдома, це неодмінно дасть можливість зрозуміти проблеми і потреби нашої держави.
Наостанок хотіла щиро подякувати всім викладачам економічного факультету, а також викладачам з інших факультетів, які нас навчали. Адже завдяки ним, їх «живому слову», обговоренню різноманітних професійних ситуацій, проблемних завдань ми, випускники 2023 р., сформувалися як компетентні спеціалісти економічного профілю. І я завжди буду гордою за те, що я випускниця НУБіП України.
Всім бажаю миру та успіхів!
- Дякуємо Катерина за цей діалог. Бажаємо вам успіхів у навчанні в магістратурі та професійного зростання спеціаліста-економіста.
 
Інтерв’ю провів доцент кафедри економіки, д.е.н., доцент
Ланченко Євгеній Олександрович
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook