Випускниця бакалаврату економічного факультету Катерина Барсук для продовження навчання в магістратурі обирає ОПП "Економіка підприємства"

11 липня 2023, 18:25
    У складних умовах прийшлося вчитися цьогорічним випускникам бакалаврату нашого університету. Переважна більшість із них вступили на 1 курс улітку 2019 року і, вже в 2 семестрі студенти та викладачі, через пандемію Covid-19, змушені були трансформувати свій звичний учбовий процес з аудиторного формату на дистанційно-очний (змішаний). Крім того, цьогорічні випускники 1,5 року вчилися в період воєнного стану. Зрештою, 23 червня 2023 р. в стінах навчального корпусу № 10 на економічному факультеті відбувся урочистий випуск висококваліфікованих фахівців.
     Складна доля спіткала одну з випускниць економічного факультету спеціальності 051 Економіка, сироту Катерину Барсук, родом із славної Чорнобаївки Херсонської обл. Вона відповідально й старанно вчилася всі 4 роки бакалаврату попри різні перепони. Нині ж Катерина знаходиться під соціальним захистом в Німеччині та мріє пошвидше повернутися в мирну Україну.
     Бакалавр з економіки Катерина Барсук зареєструвалася на складання ЄВІ та ЄФВВ для подальшого подання документів на конкурс при вступі в магістратуру НУБіП України за спеціальністю 051 Економіка, ОПП "Економіка підприємства". Про те, що її спонукало та які очікування вона має, розкаже сама випускниця.
   
 

    Добрий день, Катерина! Розкажи, будь ласка, що вплинуло на твій вибір продовжувати навчання в магістратурі НУБіП України за своєю спеціальністю 051 Економіка, ОПП "Економіка підприємства"?

Здрастуйте! Ще з дитинства мене цікавили економічний розвиток нашої країни, світу, господарська діяльність малого й середнього бізнесу, великих компаній, трудові відносини в суспільстві тощо. Провчившись 4 роки, я отримала багато відповідей на питання щодо економічного розвитку підприємств, регіонів, країни, світу. І я завжди підтримую таку думку, що, чим більше ми знаємо, тим більше прагнемо глибше осягнути предмет своїх інтересів. Тому я вступаю в магістратуру НУБіП України на спеціальність 051 Економіка ОПП "Економіка підприємства", щоб далі пізнавати світ економіки, причинно-наслідкові економічні процеси, механізм розвитку соціально-трудової сфери, щоб згодом використовувати свої знання на робочому місці та внести свій скромний внесок у розбудову й розвиток економіки нашої прекрасної України!

  

     — Маючи диплом бакалавра, ви вже можете працювати за спеціальністю. Чим же приваблює вас майбутнє здобуття наступного диплома магістра з економіки та які плани будуєте на найближчу перспективу?! 

Я думаю, що людина має постійно розвиватися, щоб бути затребуваною на ринку праці. Для мене важливо не зупинятися та поліпшувати свої навички спеціаліста, набувати професійного досвіду, розширювати кругозір, осягнути специфіку управлінсько-дослідницького підходу у своїй майбутній роботі. Тому нині я вмотивована вступати та навчання в магістратурі в НУБіП України.
  

    — У вас були дуже складні умови навчання в бакалавраті. Поділіться з нами, будь ласка, хто підтримував і що спонукало вас систематично опрацьовувати навчальні матеріали з економічних дисциплін, також бути зібраною, відповідальною і водночас психологічно стійкою особистістю?

Очікування студентського життя значно відрізнялося від прожитої реальності… Пандемія Covid-19, війна, навчання в окупації – це опис моїх 3,5 років навчання в бакалавраті. Особливо запам’ятався 3-4 курс, коли моя рідна Херсонщина була повністю окупована з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ, і всі дистанційні заняття проходили під вибухами, часто у підвалі, також вимикали телефонний зв’язок, інтернет щоб не було жодного контакту з навколишнім світом. Взагалі не було жодного безпечного та тихого дня…
    Проте навчання тривало, морально було складно, але мене підтримували й допомагали рідні, друзі, одногрупники та викладачі на відстані. Пропустивши небагато пар, мені пояснювали навчальні матеріали через різні месенджери. Вдома намагалися створювати усі умови для мого навчання, зокрема облаштували робоче місце в підвалі на випадок небезпечної ситуації, і я опрацьовувала навчальні матеріали за дисциплінами, оптимістично налаштовувалася щодо прогнозів економічного майбутнього нашої держави тощо. Не менш важливо те, що викладачі ставилися з розумінням до моєї ситуації. Відчуваючи підтримку та розуміння, я мала сили та бажання продовжувати здобувати свій обраний фах економіста.
  

      — Чому, перебуваючи нині в безпечній і заможній Німеччині, ви все-таки плануєте далі вчитися в НУБіП України?

Я народилась і виросла в незалежній Україні. З дитинства мене виховували любити свою Батьківщину, думати про майбутнє і який позитивний вклад можна привнести в суспільство. Я розумію, що європейські країни дуже розвинені, це є перспективно для кожного студента, але я вірю в процвітання України й хочу бути причетною до цього процесу, тому хочу мати саме українську економічну освіту.

       І в такий складний період я відчуваю потребу навчатися вдома, це неодмінно дасть можливість зрозуміти проблеми і потреби нашої держави.
     Наостанок хотіла щиро подякувати всім викладачам економічного факультету, а також викладачам з інших факультетів, які нас навчали. Адже завдяки ним, їх «живому слову», обговоренню різноманітних професійних ситуацій, проблемних завдань ми, випускники 2023 р., сформувалися як компетентні спеціалісти економічного профілю. І я завжди буду гордою за те, що я випускниця НУБіП України.
     
Всім бажаю миру та успіхів!

   — Дякуємо Катерина. Бажаємо вам успіхів у навчанні в магістратурі та професійного зростання спеціаліста-економіста.

 

Розмову провів
Євгеній Ланченко,
доцент кафедри економіки
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook