Перший студент-практикант НУБіП на Радіо «Промінь»

10 липня 2023 року
НУБіП України
 Вітаю всіх! Я Владислав Мошківський, студент гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Журналістика». Хотів би поділитися враженнями від практики на столичному Радіо «Промінь». За три тижня, поки був «радійником», я встиг потрапити на прямий етер, долучитися до команди зі спортивного радіопроєкту з Оксаною Баюл, першою українською чемпіонкою, і записати подкаст разом із Яриною Скуратівською про Миколу Бажана. До речі, на мої плечі лягли обов’язки і сценариста, і «подкастера», і звукорежисера. Тобто весь творчий процес я виконував від А до Я! Звісно, якби не поради Ярини Василівни, впевнений, не впорався б!

10.30. Прямий етер. Солістка групи «Go_ A» Катерина Павленко. Саме так можу описати свій перший та ознайомчий день із Будинком українського радіо, який розташований на Хрещатику, 26. Саме в цей день я став свідком й активним слухачем міні-інтерв’ю Катерини Павленко з Богданом Захарченко, одним із «голосів Променя»(одразу з ним знайшли спільну мову, теревенили як про музичні вподобання, так і на професійні теми). Спілкуємось – і раптом команда від звукорежисера та гостьового менеджера: «Виходимо в етер через 30 секунд. Зв’яжіться із Катею!» Ото я думаю собі, що відбувається? Команда: «Тиша! Етер!» Беру навушники. Чую згадку про гурт «Go_A».
Після інтерв’ю Катерина презентувала свою роботу з використанням українського фольклору – «Rusalochku».

Також цього дня я познайомився із креативною продюсеркою Радіо «Промінь» Вікторією Польченко, яка додала мене до команди радійників, які розробляли спортивний проєкт. Пізніше я матиму змогу бути підключеним на онлайн нараді, де розробляли сценарій та готувались до запису. Найбільш за все мене вразило те, з яким професіоналізмом і натхненням кожен учасник виконував свої обов’язки.

 

А! Згадав! Під час співбесіди з Вікторією Польченко дізнався, що я перший студент-журналіст НУБіП, який проходив практику на їхньому радіо! Тепер можу офіційно сказати, що наш університет впевнено захоплює медійний осередок України. Панове, приєднуйтесь до експансії ЗМІ та розширенню пізнаваності нашого університету!

 

Після того, як я ознайомився із «теорією», слід було закріпити все це на практиці! Тому Ярина Скуратівська дала надвижливе та відповідальне завдання: записати подкаст до програми «Слова, реабілітовані музикою». Головна ідея: Тексти репресованих поетів, покладені на сучасну українську музику. Ведучі Радіо "Промінь" звернуть увагу слухачів на унікальну історію кожного вірша та біографію поетів, які, попри репресії радянської влади, продовжують жити для нащадків у поезіях і музиці. Розкривав слухачам нелегке життя письменника Миколи Бажана.
Предуже сподобалось у цьому завданні працювати саме в студії запису, де в сусідній кімнаті звукорежисер на ім’я Ростислав (щиро дякую йому також!) керував процесом і, де було потрібно, зупиняв, або чистив запис.

  

Панство, свій перший восьмихвилинний подкаст я записав більше, ніж за годину! Як для початківця – це нормально! Траплялося й набагато довше!
Проте останній акорд ще попереду: на мене чекав не менш важливий, але клопіткий етап – зведення. З одного боку, я отримував неабияку насолоду від редагування подкасту: прибирав зайві фрагменти, компонував усе до однієї системи, аби «оживало», а не просто звучало, та грався із відбивками.
Я сердечно вдячний Ярині Скуратівський, Вікторії Польченко та пану Ростиславу за цю неоціненну практику! Це було неймовірно корисно для мого професійного майбутнього!

Владислав Мошківський,
студент 3 курсу спеціальності «Журналістика»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook