Викладачі кафедри теорії та історії держави і права підтвердили право викладати вибіркову навчальну дисципліну «Демократія: від теорії до практики» успішним завершенням другого тренінгу інтерактивних методик

5 липня 2023 року
Незважаючи на сезон відпусток, який зараз у розпалі, я разом з Людмилою Протосавіцькою продовжили тренінгове навчання, щоб стати сертифікованими викладачами вибіркової навчальної дисципліни «Демократія: від теорії до практики». З 26 до 29 червня 2023 року ми разом з 20 іншими науково-педагогічними працівниками з різних куточків України у мальовничому м. Яремче опановували інтерактивні методики викладання цього курсу з громадянської освіти.
  Організований Міжнародною фундацією виборчих систем – IFES другий тренінг дозволив опанувати ще чотири вправи, пройти усі стадії створення соціального проєкту від ідеї до його презентації, а також порефлексувати. Крім того, ми також представили і результати завдання, яке отримали по завершенню першого тренінгу на початку квітня – провести одне чи декілька занять з використанням інтерактивних методик, які тоді засвоїли (результати впровадження можна переглянути тут).
  Особливістю цих тренінгів було те, що ми постійно перебували у статусі студента. Саме у такий спосіб, переконана авторка курсу і головна тренерка Грір Берроуз, викладачі можуть повністю пройти усі етапи навчання, освоїти таксономію Блума та навчитися чітко визначати необхідні компоненти кожної із вправ – знання, вміння, ставлення. Тож ми на власному досвіді опановували різні вправи, щоб ефективно навчати студентів основ громадянської освіти, розвивати їх критичне мислення, чути їх і у такий спосіб сприяти формуванню їхньої активної громадянської позиції.
  Той досвід, що ми отримали протягом двох тренінгів у квітні та наприкінці червня є безцінним. Висловлюємо щиру подяку усім тренерам, які працювали з нами впродовж усього навчання – Юлії Пачос, Віталію Чорненькому, Зоряні Зазуляк, Анастасії Хорват та іншим представникам команди IFES.
  Тож попереду рефлексії, готовність використовувати ці інтерактивні методики при викладанні вибіркової навчальної дисципліни загальноуніверситетського рівня «Демократія: від теорії до практики» і виховувати активних громадян нашої держави.
 
Віра Качур,
завідувачка кафедри теорії та історії держави і права

    

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook