Завершилася навчальна практика з геодезії для студентів спеціальності “Садово-паркове господарство”

11 липня 2023 року
  Навчальна практика з геодезії у студентів спеціальності 206 “Садово-паркове господарство” проходила по кафедрі геодезії та картографії на території НУБіП України, зокрема Студентського скверу, Ботанічного саду та поблизу навчальних корпусів 5 та 6.

   Перед початком практики усі студенти отримали інструктаж з техніки безпеки в умовах військового стану та дотримувались передбачених вимог упродовж усієї практики.

Під час практики, керівництво якою здійснювали доценти кафедри геодезії та картографії Любов Рафальська (група 1) та В’ячеслав Богданець (групи 2 та 3), студенти мали можливості ознайомитись із видами та особливостями геодезичних знімань, сучасними оптико-механічними та електронними геодезичними інструментами, такими як теодоліт 3Т5КП, нівелір NEDO F28, лазерний віддалемір Leica Disto A5 та іншими.
   Оскільки геодезичні знімання лежать в основі планування парків, об’єктів благоустрою та інших територій, то ця важлива практика дозволила студентам опанувати ключові навички та фахові компетенції, отримати цінний досвід у питаннях розуміння геодезичної основи планувальних робіт та оформлення планово-картографічних матеріалів за результатами опрацювання виконаних геодезичних вимірювань.
Головним підсумком проходження навчальної практики з геодезії студентами першого курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства та проведених ними вимірювань стала підготовка передбачених Робочою програмою практики матеріалів та побригадно оформлені Звіти, які студенти успішно захистили. Цим самим вони закріпили знання, здобуті в ході лекційних і лабораторних занять та оволоділи компетенціями, які знадобляться їм у майбутній праці за фахом.
  
 
В’ячеслав Богданець,
доцент кафедри геодезії та картографії

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook