Учні шкільного лісництва традиційно обирають НУБіП України

11 липня 2023 року
  Сьогоднішня наша розмова з вихованкою Жукинського шкільного лісництва Мар’яною Цукановою, яка вступатиме на спеціальність «Садово-паркове господарство». Зазначимо, що випускники шкільного лісництва щорічно без сумнівів обирають НУБіП для подальшого навчання.
  • Мар’яна, розкажіть трохи про себе.

— Цього року я закінчила навчання в опорному закладі освіти «Жукинський ліцей». Протягом навчання я цікавилася різними предметами, однак хімія та біологія зацікавили мене найбільше, тому з цих предметів мала високий рівень знань.
  Я вихованка Жукинського шкільного лісництва, мені подобалася наша діяльність. Всім колективом шкільного і представниками Вищедубечанського лісництва ми сіяли сосни в спеціально відведені для них короби, садили дуби і сосни на підготовані ділянки за допомогою меча Колесова, що було дуже цікавим для мене і всіх досвідом, тому що кожен з нас хотів спробувати попрацювати з цим інструментом, і я не була виключенням.

 

  • Як відбулося знайомство з університетом і чому обрали НУБіП України?

— Вперше я познайомилася з університетом, коли в школі було організовано екскурсію. Ми з однокласниками та іншими вихованцями школи бачили Музей лісових звірів та птахів ім. професора О.О. Салганського, де була різноманітна кількість лісових мешканців, всіх назв яких ми тоді навіть і знати не могли. Також нам проводили екскурсію Ботанічним садом НУБіП України, на території якого перебуває незліченна кількість дерев та чагарників, які захоплюють своїм виглядом. Це була одна з причин, що вразила мене і обумовила вибір саме спеціальності «Садово-паркове господарство».

  Я обрала цей університет через те, що мені хотілося пов'язати своє життя з біологією та екологію, які зараз потрібні, як ніколи раніше, через досить критичний екологічний стан нашої планети. На мою думку, Національний університет біоресурсів і природокористування України допоможе мені в цьому як найкраще, тому що тут знаходяться найкращі фахівці своєї справи.

  • Які у Вас є захоплення та хобі?

— Наразі моїм захопленням є прослуховування музики різних жанрів та стилів. Своїм же хобі можу назвати фотографування рослин, які ростуть і квітнуть попри складні умови, тварин, які показують себе тільки в своїй стихії та за певних умов, фізичних явищ, які відбуваються щодня, і захоплюють своїми барвами.

  • Дякую за цікаву та щиру розмову! Бажаємо Мар’яні успіхів та очікуємо в лавах першокурсників ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Розмову провела завідувач кафедри лісівництва
Наталія ПУЗРІНА

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook