Олег Солодкийз Чернігівщини: планую навчатись за спеціальністю «Лісове господарство» в НУБіП України

11 липня 2023 року

Сьогодні респондентом інтерв’ю в ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України є вступник та майбутній студент ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Лісове господарство» НУБіП України – Олег Солодкий.

- Добридень, Олеже! Розкажіть нам, будь ласка, трохи про себе.
- Народився я трохи більше 20 років тому на Чернігівщині, в селі Козилівка серед лісів-краси і невичерпного багатства України. Розважався, як міг, грав у футбол, волейбол, рибалив, любив кататися в лісі на санчатах. Також багато часу приділяв різьбі по дереву, бо це було моє улюблене заняття.

- В якому навчальному закладі Ви здобували попередній освітній ступінь і за якою спеціальністю?
- Після 9 класу я вирішив вступити до Київського вищого професійного училища деревообробки за спеціальністю «Столяр, верстатник деревообробних верстатів» Чому саме це? Оскільки мені подобалося виготовляти всілякі вироби з дерева, то цим захопленням я завдячую своєму вчителю трудового навчання Сергію Федоровичу, який і порадив мені піти туди навчитися.

- Чому Ви обрали спеціальність «Лісове господарство»? І чому вирішили вступати саме в НУБіП України?
- Навчаючись в училищі, я вирішив, що для мене цього мало, і з’явилася можливість продовжити навчання за спеціальністю 205 «Лісове господарство» на молодшого бакалавра. Мені дуже подобалося вчитися, та все склалося, і я успішно закінчив навчання. Моя кінцева мета – отримати ступінь магістра, але до цього ще далеко.
   Цікаво, що мій дідусь був лісником, і коли я був у нього в гостях, він розповідав захопливі історії про ліс. Це вплинуло на моє рішення обрати НУБіП, оскільки тут чудова атмосфера, численні можливості та активна студентська спільнота. Я вірю, що навчання тут допоможе мені досягти великих висот і дасть змогу зробити позитивний вплив на мою країну, і природу взагалі. Крім того, мій друг також вивчав «Лісове господарство» і поділився зі мною багатьма цікавими речами. Незважаючи на те, що через обставини ми не могли вчитися разом, я все ще радий і маю надію, що моя мрія збудеться.

- Які очікування від навчання?
- Очікування дуже високі. Я хочу дізнатися багато нового і завдяки цьому досягти успіху. Я також сподіваюся на нові знайомства, тому що зв’язки та дружба важливі в житті. Я щиро в захваті від того, чого мене навчить університет і наскільки рідними для мене стануть стіни університету. Перебуваючи в оточенні однодумців, пристрасних викладачів, я вірю, що буду розвиватися як професійно, так і особисто. Крім того, я чекаю участі в різноманітних заходах і подіях, які ще більше збагатять мій університетський досвід. Можливості, нескінченні, і я готовий скористатися ними. Я вірю, що ця подорож сформує мене як всебічно розвинену особистість і забезпечить міцну основу для моєї майбутньої кар’єри в галузі лісового господарства.

Олеже, бажаємо успіхів і з нетерпінням чекаємо Вас з вересня серед лав студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України!

 

Спілкувалась старший викладач кафедри ботаніки,
дендрології та лісової селекції Марія Дубчак

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook