Продовження практичної підготовки студентів з овочівництва

12 липня 2023 року

На базі НЛ  «Плодоовочевий сад» у змішаному форматі з 26 червня до 7  липня продовжили практичну підготовку з овочівництва студенти I курсу спеціальності 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство».

Керівники практики, доценти Бобось Ірина, Федосій Іван ознайомили студентів зі змістом навчально-ознайомчої практики у літньому семестрі згідно з робочою програмою, яка включає чотири теми з урахуванням навчальних планів підготовки фахівців ОС «Бакалавр» та продовження весняної навчально-ознайомчої практики.

У дистанційному форматі студенти отримали теоретичні знання щодо прийомів догляду за овочевими культурами в літній період, із системою зрошення та захисту їх від бур’янів, шкідників і хвороб, а також зі способами збирання овочів та первинною доробкою зібраного врожаю до реалізації. Після надання теоретичних знань студенти отримали індивідуальні завдання для опрацювання в Робочому зошиті.

Теоретичні знання закріпили на практиці в очному форматі, ознайомившись із особливостями літнього догляду за рослинами. Мали можливість власноручно проводити розпушування ґрунту, підживлювати рослини, проводити поливи. Навчились визначати поливну та зрошувальну норму, кількість поливів за вирощування овочевих культур; розпізнавати ознаки ураження рослин хворобами та пошкодження шкідниками.

В плівковій теплиці у НЛ  «Плодоовочевий сад» студенти змогли ознайомились із видовим і сортовим різноманіттям овочевих культур для весняно-літнього обороту та особливостями їхнього літнього догляду, в т.ч. власноручно проводили формування рослин (пасинкування й прищипування) помідора й огірка. Студенти ознайомились зі строками і способами збирання врожаю, набули практичного досвіду зі збирання врожаю овочевих культур у відкритому й закритому ґрунті та їхньої первинної доробки.

Важливою під час навчально-ознайомчої практики була й дегустація, а саме визначення смакової оцінки плодів огірка. Смакову оцінку плодів визначали восьми гетерозисних гібриди огірка за смаком, щільністю, консистенцією, ароматом плодів. Високо оцінили плоди гібриду Чайковський F1, який переважав за всіма показниками інші гібриди. Водночас при визначенні смакової оцінки огірка студенти змогли переконатись про важливість застосування всіх елементів технології вирощування культури, від яких залежать господарсько-цінні ознаки, в т.ч. смакові показники плодів.

Після закінчення терміну практики студенти відзвітувалися про виконання програми. Керівники практики оцінювали результат на підставі проходження ознайомчої практичної підготовки в очному форматі та виконаних індивідуальних завдань, які заповнювали у «Робочому зошиті».


Бажаємо успіхів в подальшому вивченні дисципліни «Овочівництво» на II курсі! Мирного неба та нових здобутків в опануванні фахового рівня!

 

Іван Федосій, Ірина Бобось,

керівники навчально-ознайомчої практики, доценти кафедри овочівництва і закритого ґрунту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook