Магістратура за спеціальністю 205 "Лісове господарство" – продумане рішення

12 липня 2023 року

     Триває гаряча пора для вступників... Ось і моя дипломниця – Дончик Каріна, яка нещодавно здобула освітній ступінь «Бакалавр» за спеціальністю «Лісове господарство», – готується до складання фахового екзамену в магістратуру НУБіП України. А переконувати її у правильності вибору не довелось, адже Каріна вже мала чітку аргументацію щодо переваг магістратури та відповідно своїх намірів стосовно неї.

     

    Будучи з родини лісівників, обрання фаху, за словами моєї співрозмовниці, ніколи не викликало сумнівів. Допитливість та натхнення природою, яка оточувала з дитинства, спонукали до пізнання рідного Чорноліського краю (Кіровоградська область). Цілеспрямованість, наполегливість у пошуку життєвого шляху та прагнення до розвитку свого потенціалу привели до лісівничого фаху.
     Тепер для Каріни лісове господарство – це не просто сфера зайнятості, а її свідомий вибір. Ще навчаючись у Лубенському лісотехнічному коледжі, паралельно здобувала на різних посадах практичний досвід у філії «Чорноліське лісове господарство» ДП «Ліси України». Таке поєднання навчальної та практичної діяльності лише підвищує мотивацію до вдосконалення своїх компетентностей, які важливі на ринку праці. І саме магістратура за спеціальністю «Лісове господарство» в НУБіП України є тим свідомим вибором, який підвищить професіоналізм та забезпечить можливість кар’єрного росту.
     Після розмови з Каріною залишились приємні очікування початку нового семестру і бажання побачити її серед здобувачів освітнього ступеня «Магістр», для яких магістратура – це передусім можливість розвивати свої професійні навички у свідомо обраній сфері діяльності. А для лісового господарства, особливо за теперішніх викликів, такі компетентні фахівці є запорукою стійкості, перспективності розвитку та збільшення внеску в забезпечення якості довкілля та добробуту суспільства.

Оксана Павліщук, доцент кафедри
таксації лісу та лісового менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook