У гостях в АстартаКиїв: готуємо документи!

12 липня 2023 року

У своїх дописах я інформував про започаткування співпраці університету з потужним агрохолдингом України АстартаКиїв (банк землі перевищує 220 тис. га, велика кількість підприємств з виробництва і переробки сільськогосподарської продукції, світового рівня технології). Співпраця розпочалась за пропозицією випускника кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І.Мартиненка Євгена Садового (до речі, онука організатора кафедри, ім’я якого вона й носить). Протягом тривалого часу він очолював різноманітні підприємства, у тому числі з іноземним капіталом, діяльність котрих пов’язана з переробкою зернових культур та їх експортуванням.

На сьогодні Є.Садовий - директор з переробки сільськогосподарської продукції агрохолдингу (численні цукрові заводи, елеватори, підприємство з переробки сої, біогазове виробництво), а самі підприємства концентруються не в одній області України (на оглядовій площадці верхнього поверху центрального офісу АстартаКиїв, Подол, Київ).

Останнім часом до команди Є.Садового долучився Юрій Бобрик, також випускник нашої кафедри, й в АстартіКиїв очолив елеваторний бізнес. У нього величезний досвід організації такої роботи, у тому числі в іноземних компаніях.
Чому так важливо на сьогодні мати партнерські стосунки з потужними компаніями? Пояснення цьому дуже просте – передові й перспективні технології потребують величезних фінансових вкладень й на це здатні далеко не всі. Такі компанії працюють не лише на ринок України, вони учасники світового ринку, а тому гостро відчувають потребу у перспективних спеціальностях, здатні формувати й вимоги до випускників вишів. Не даремно зарубіжжя цікавиться точкою зору провідних фахівців таких фірм про освітні й наукові можливості університетів України. Розуміючи таке, ми постійно запрошуємо наших відомих випускників, у тому числі й Є.Садового й Ю.Бобрика виступати в якості керівників атестаційних комісій для наших студентів. За результатами відвертої розмови є можливість внести відповідні корективи у зміст підготовки фахівців, що завжди й робиться.
Офіс фірми, куди я був запрошений, заслуговує на окреме інформування: усе підпорядковано ефективній роботі, а робота – її обсяги та якість будь-якого працівника залишають щоденний електронний слід.

Як уже повідомлялось, кращі студенти кафедри, відібрані працівниками відділу кадрів та Ю.Бобриком, в рамках навчально-технологічної практики вже роблять перші технологічні кроки, демонструють початкові успіхи, знайомлячись з агрохолдингом. Але наші випускники запропонували тіснішу співпрацю шляхом започаткування дуальної системи підготовки фахівців з Автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, використовуючи виробничі потужності АстартиКиїв. Тим більше, що такий досвід уже є в нашому університеті та й для агрохолдинга це не є чимось незвіданим.

Тому для наповнення договору змістом відбулась зустріч із працівником кадрової служби Аліною Мартинюк, якій доручено підготовку договору та узгодження його змісту з юристами агрохолдингу та нашого університету.

На завершення сфотографувались в нарадчій кімнаті офісу, де проводяться зустрічі з керівниками регіональних відділень, директорами підприємств (у тому числі дистанційно, оскільки обладнана самими сучасними комп’ютерними й телекомунікаційними засобами) з надією і твердим переконанням про взаємну потребу в такій співпраці.

Віталій Лисенко завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем імені І.І.Мартиненка

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook