Павло Пилипенко з Києва: обираю німецьку філологію в НУБіП України!

10 липня 2023 року
Ось і настав час обирати університет для випускників бакалаврату. Попри складні умови війни, яка триває в Україні, ми продовжуємо мріяти та жити! Наш співрозмовник вже чітко обрав і університет, і факультет, на якому мріє навчатися!
  • Добрий день, Павле, розкажіть, будь ласка, про себе?

— Мене звати Павло, цього року я закінчив бакалавратуру та хотів би поступити на навчання за магістерською програмою в НУБіП. Я вважаю, що при виборі іншого напрямку навчання на магістратурі, ніж на бакалавраті, я маю змогу доповнити свої знання в більш профільному напрямку. Мені стало відомо про широкий вибір спеціальностей, відмінну організацію навчального процесу, формування справжніх спеціалістів та можливості додаткового саморозвитку в НУБіП. Після ознайомлення з деякими освітніми програмами університету мій вибір визначився. Я хочу вчитися за освітньою програмою «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – німецька) (Німецька мова та друга іноземна)».

  • Які знання з іноземної мови Ви маєте і як Ви хочете їх застосувати?

 Я вільно володію англійською мовою, склав ЄВІ з іноземної мови на 180 балів і хочу вдосконалити свою німецьку мову. Я переконаний, що вивчення німецької мови та літератури у Вашому університеті забезпечить мені повне розуміння основи наукових методів та теорій у галузі мовознавства та розширить мої знання та навички. Крім того, це підготує мене до будь-яких індивідуальних чи колективних досліджень. Що стосується навчання в університеті, то я прагну поєднати всі знання, які я накопичив за роки бакалаврату, та навчитися використовувати перекладацькі комп’ютерні технології.

  • Чим Ви цікавитесь в житті?

— Моїми основними інтересами є мови, музика та комп'ютерні технології. Вдома я багато працюю з комп'ютерним обладнанням. Наприклад, минулого року я зібрав свій персональний комп’ютер з нуля, а також один для друга.

  • Розкажіть, де Ви дізналися про гуманітарно-педагогічний факультет Національного університету біоресурсів та природокористування України та чим він Вас зацікавив?

— Я свідомо вибрав саме цей університет, тому що в ньому навчалися мої бабуся, дідусь і сестра, у яких залишилися дуже добрі спогади про роки навчання. Хочу сказати, що мене вразила потужна матеріальна база університету та практика університету залучати до навчання стейкхолдерів із виробництва та їх найсучасніше обладнання. На Дні відкритих дверей я дізнався про існування лабораторії синхронного перекладу в НУБіП. Дуже б хотілося набути досвіду роботи з таким сучасним обладнанням!

  • Які Ваші плани на майбутнє?

— Пріоритетними векторами на майбутнє є успішне закінчення магістратури й робота за обраним фахом.

  • Дякую за цікаву та щиру розмову! Бажаю Вам успіхів та реалізації всіх планів і задумів! Чекаємо в колі студентів гуманітарно-педагогічного факультету!

Наталія Ольховська,

доцент кафери іноземної філології і перекладу 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook