Продуктивно завершилася навчальна практика з дисципліни "Лісова ентомологія" для майбутніх лісівників

13 липня 2023 року

   Перед початком було проведено навчання з питань безпеки та охорони праці, обговорено організаційні аспекти та визначено основні завдання навчальної практики.

     Проведення навчальної практики проходило з виїздом на територію лісового фонду ВП НУБіП України Боярської лісової дослідної станції.

    

    Під час проходження практики студентами здійснено аналіз результатів моніторингових досліджень похідних деревостанів ялини європейської (Picea abies), проведено розподіл дерев за категоріями санітарного стану. Для кожної з категорій санітарного стану визначено середні значення діаметра і висоти стовбура. Здійснено обробку та аналіз отриманих даних.

   Під час проходження практики студенти мали можливість попрацювати та ознайомитися з електронною мірною вилкою та сучасною системою відведення ділянок лісового фонду, а також з методами інтегрованого захисту лісу від шкідливих комах та збудників хвороб.

 

    В ході проведення лісопатологічного обстеження було зібрано та сформовано ентомологічні колекції різних видів шкідників лісу.
   На експериментальних ділянках виявлено такі види та ходи стовбурових шкідників: короїд-типограф (Ips typographus L.), короїд двійник (Ips dublicatus Sahlb.), звичайний гравер (Pityogenes chalcographus L.). Епізодично траплялися поліграф пухнастий (Polygraphus polygraphus L.), короїд вершинний ялиновий або багатоходовий (Ips amitinus Eichh.)

 

    Всі студенти успішно захистили звіт з практики. Ставлення студентів до навчальної практики має велике значення, оскільки отримані знання сприяють розвитку професійних навичок, спонукають до екологічного освічення молоді, стимулюють бережливе ставлення до природи та сприяють зміцненню спільноти студентів. Крім того, це важливий внесок у процес формування висококваліфікованих фахівців у галузі лісового господарства!

   

   Завдяки передовим сучасним технологіям, енергії та таланту молоді, підтримці досвідчених керівників практики, ми разом зуміли отримати новий досвід та практичні навики, а також мали можливість ознайомитись та навчитися користуватися сучасними приладами, які значно покращують та спрощують роботу лісівникам.
     Ми щиро сподіваємось, що набуті знання та практичні навики будуть успішно використані в майбутньому у виробничій діяльності кожного для розробки та впровадження заходів з охорони та захисту лісу.

Ганна БОЙКО, доцент кафедри лісівництва
Андрій ШАХ, студент 3 курсу ННІ ЛіСПГ

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook