Студенти кафедри педагогіки відзначені премією за організацію конференції з “Бджільництва”

13 липня 2023, 12:13

Студенти кафедри педагогіки відзначені премією за вагомий внесок у розбудову науково-просвітницької діяльності, професійний підхід щодо залучення студентського та педагогічного колективу до наукових конференцій.

Голова ССО агробіологічного факультету Богданець Владислав висунув ініціативу щодо відзначення за організацію, вагомий внесок у розбудову наукового пізнання сфери “Бджільництва” наступних студентів:

  1. Подгаєцький Олександр Олександрович, студент гуманітарно-педагогічного факультету, ПВШ22001м;
  2. Подворна Олександра Іванівна, студентка гуманітарно-педагогічного факультету, ПО-21001б;
  3. Ульянова Олександра Олександрівна, студентка гуманітарно-педагогічного факультету, ПО-21001б;
  4. Касапенко Максим Анатолійович, студент гуманітарно-педагогічного факультету, ПО-22001б;
  5. Сьорак Дем'ян Ігорович, студент факультету тваринництва та водних біоресурсів, ТВППТ 21.03Б(д).

Починаючи з 2017 року у світі відзначається Міжнародний день бджоли. Національний університет біоресурсів і природокористування України, кафедра бджільництва традиційно, третій рік поспіль, організовує заходи до цього свята. Не дарма у заходів, що проходять на кафедрі бджільництва є слоган: "від студентів — для студентів", адже до організаційних питань наукових конференцій активно залучені студенти різних напрямків підготовки: студенти гуманітарно-педагогічного факультету, та факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Олександр Подгаєцький магістр кафедри педагогіки (займається організацією наукових конференцій третій рік поспіль) розповідає:
“У 2021 році було зареєстровано 32 учасника, залучались здебільшого студенти гуманітарно-педагогічного факультету, в переважній більшості запрошували особисто, через zoom-конференції. Для заходу був створений Telegram-чат. Така ідея з’явилась для того аби оптимізувати всі підготовчі процеси та налагодити швидку комунікацію між учасниками.

У 2022 році за сприяння магістра кафедри педагогіки Маргарити Гулян (у той час обіймала посаду голови студентської організації гуманітарно-педагогічного факультету) та Олександра Чернецького (тодішнього голови наукового відділу студентської організації НУБіП України) була організована масштабна рекламна кампанія щодо конференції. Попри виклики воєнного часу та дистанційне навчання на конференцію з бджільництва зареєструвалось понад 200 учасників. Команда орг. комітету тоді збагатилась новим учасником — студенткою (на той час - 1 курсу) Подворною Олександрою, яка окрім організаційних питань, виступила модератором та доповідачем.”

Олександра Подворна студентка 2 курсу кафедри педагогіки (бере участь в складі орг. комітету другий рік поспіль) :
“В порівнянні з 2021-им роком. у 2022-ому ми змогли залучити студентів майже усіх структурних підрозділів НУБіП - 12 факультетів та 2 навчально-наукових інститути, а також викладача і студента Золотоніського фахового коледжу ветеринарної медицини і студента Національного технічного університету України “Київського політехнічного інституту ім. І. Сікорського“. Захід проводили дистанційно та вже у перші хвилини були приголомшені величезною кількістю охочих під’єднатись до zoom, щоб провести час за обговоренням важливих дискусійних питань, що стосуються бджільництва, а ще кількістю бажаючих висвітлити свої погляди на актуальні проблеми галузі та поділитись досвідом застосування досягнень науки у власному житті.

Будучи не лише доповідачем, а й організатором-модератором, я набула цікавого досвіду спілкування зі студентами: метод “спроб і помилок”, незабутній час над створенням і втіленням нових, оригінальних ідей, під час заходу я отримувала позитивні емоції, як модератор сприяла здійсненню чудових дискусій, а також слідкувала за регламентом. Як студентці — доповіді допомогли мені отримати корисні, практикоорієнтовані знання і поради у галузі, якою я не цікавилась раніше.

У 2023 році ми з Олександром Подгаєцьким та професором Миколою Гавриловичем Повозніковим вирішили залучати інших студентів до активної участі в організації наукового заходу. Тож на наш запит зголосилися ще троє студентів — Ульянова Олександра (студентка 2 курсу спеціальності “Професійна освіта” кафедри педагогіки), яка взяла на себе відповідальність за комунікацію зі слухачами та доповідачами. Касапенко Максим (студент 1 курсу спеціальності “Професійна освіта” кафедри педагогіки) взяв на себе роль секретаря та помічника з технічних питань. Окрім цього, Олександра та Максим, а також студент факультету тваринництва та водних біоресурсів Сьорак Дем’ян, усі вони троє, як нові члени команди орг.комітету гідно виступили також і як модератори. В цьому році я змогла не лише проводити захід, а й навчати нових перспективних членів орг.комітету та передати їм свій минулорічний досвід.”

Ульянова Олександра студентка 2 курсу кафедри педагогіки (дебютувала у ролі організатора, комунікатора, модератора студентської частини конференції з бджільництва) про свій досвід каже так:
“Конференція з бджільництва є не лише майданчиком науковості та креативності, вона в той самий час відкриває нові можливості у розвитку своїх комунікативних навичок. Оскільки я здобуваю соціономічний фах то розумію наскільки важливо для педагога розвивати свої комунікативні та лідерські здібності, адже справжній професіонал повинен мати добре розвинені м’які навички. Тому можу з впевненістю сказати, що конференція є чудовим тренажером для того, щоб в майбутньому бути словесно підкованим та не боятись публічних виступів. Адже навичка підтримати розмову, особливо в сфері щодо якої мало обізнаний надзвичайно важлива для педагога, як і для будь-якої освіченої людини. Конференція з бджільництва націлена в тому числі й на це.

В цьому році мені випала нагода організовувати серію заходів кафедри бджільництва до 125-річчя НУБіП України. 18 травня на базі Голосіївської навчально-дослідної пасіки були проведені майстер-класи з огляду бджолиних сімей, виготовлення оздоровчих напоїв, гончарства та виставка-дегустація продуктів бджільництва. Також у цей день (18.05) відбулась Всеукраїнська студентська науково-практична конференція “Молодь у вирішенні проблем бджільництва”. Разом з командою ми залучили близько 300 учасників до наукового заходу.”

На основній частині із вступним словом виступили модератори конференції (студенти: Подгаєцький Олександр, Подворна Олександра, Ульянова Олександра, Сьорак Дем’ян, Касапенко Максим). А також доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри бджільництва Повозніков Микола Гаврилович, зазначив, що ця студентська конференція є наймасштабнішою за кількістю учасників серед студентських; кандидат сільськогосподарських наук, доцент Войналович Микола Володимирович звернув увагу на важливість проведення подібних конференцій, зокрема серед студентства та голова ССО агробіологічного факультету Богданець Владислав подякував організаторам конференції, за можливість чесною працею отримувати додаткові бали, адже в умовах змішаного навчання заходів, де студенти можуть заробити додаткові бали стало менше.

Протягом перших хвилин приєдналося понад 200 учасників конференції Webex Meet, які бажали послухати цікаві доповіді та взяти участь у дискусіях. Доповідачами стали 18 студентів з різних структурних підрозділів НУБіП України.

Було передбачено роботу 8 секцій. Конференцію поділили на 2 частини, які одночасно проходили першу частину модерували — Подгаєцький Олександр; Сьорак Дем’ян та Касапенко Максим. А другу студентську секційну частину модерували студентки 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету — Подворна Олександра та Ульянова Олександра.  

20 травня 2023 року відбулася міжнародна науково-практична конференція “Захист запилювачів, апітерапія та новітні дослідження у бджільництві”.

Зі своїми доповідями виступили представники Узбекистану, Грузії, Молдови та України.

За результатами роботи конференцій були визначені кращі доповіді, студенти отримали іменні дипломи, а інші студенти: доповідачі та учасники конференції отримали іменні сертифікати зі зазначеною формою участі.

Голова ССО агробіологічного факультету Богданець Владислав написав заяву-звернення до в.о. голови ССО НУБіП Вертелецького Олександра. Богданець В. провів опитування в чаті конференції з бджільництва та висунув ініціативу щодо відзначення за організацію, вагомий внесок у розбудову наукового пізнання сфери “Бджільництва”, професійний підхід щодо залучення студентського та педагогічного колективу до Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції “Молодь у вирішенні проблем Бджільництва” від 18 травня 2023 року та Міжнародної науково-практичної конференції “Захист запилювачів, апітерапія та новітні дослідження у бджільництві” від 20 травня 2023 року, присвячених 125-й річниці НУБіП України та Всесвітньому дню бджіл.

91% учасників — підтримали цю ініціативу, 5% - не підтримали, 4% - утримались. Всі вищезазначені студенти-модератори отримали премію.

 

Студенти кафедри педагогіки:
Подворна Олександра,
Подгаєцький Олександр,
Ульянова Олександра,
Касапенко Максим

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook