Добіг до завершення період навчальної практики студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

13 липня 2023 року

 

     Ось і минув перший рік навчання студентів І курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Завершальним етапом стала навчальна практика, що є не менш цікавою складовою освітнього процесу.

Навчальна практика є першим етапом ознайомлення студентів з процесами переробки продовольчої сировини і отримання практичних навичок виконання окремих видів технологічних робіт. Вона проводиться з метою закріплення й розширення знань, вмінь і навичок отриманих студентами під час навчання; розвитку активних навичок застосування на практиці отриманих теоретичних знань; ознайомлення з технічними і економічними проблемами сучасних виробництв; оволодіння первинним професійним досвідом.

 

Відповідно до наказу проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука для студентів 1 курсу проходила навчальна практика із загальних технологій харчових виробництв, яка тривала з 12 червня до 07 липня.

Навчальна практика проводилась згідно програми, графіку освітнього процесу студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології».

Кожен етап навчальної практики передбачав проведення різноманітних пізнавальних заходів на харчові та переробні підприємства м. Києва, що сприяли засвоєнню практичних вмінь, навичок і професійних якостей майбутнього фахівця харчової та переробної промисловостей.

На першій зустрічі доценти кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів –  Олена Очколяс, Микола Ніколаєнко, Аліна Омельян та Тетяна Розбицька ознайомили студентів з існуючими практиками нашого факультету та університету, представили  графік практики та надали завдання.

Під час практики студенти мали можливість побувати на таких велетнях харчової промисловості, як: Київський пивоварний завод «Carlsberg Ukraine», ТОВ «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», відділи харчової індустрії торгового центру «Сільпо»; відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки; ознайомились з особливостями ресторанної індустрії на базі ресторану «DVIR».

Не менш цікавим, виявився останній тиждень практики, з 3 липня по 7 липня 2023 року, протягом якого студенти підготували щоденники та звіти з практики.

Всі чотири тижні були активними та насиченими поїздками на різні виробництва, що розташовані в місті Києва. Цей тиждень не став винятком і наші студенти відвідали найсолодше місце столиці - Львівську Майстерню Шоколаду.

Екскурсія до львівської майстерні шоколаду – це унікальна можливість взнати таємні секрети приготування найсмачніших цукерок. От і нашим студентам досвідчений майстер-шоколатьє розповів історію появи шоколаду та розкрив таємниці корисних натуральних солодощів.

         Опираючись на кращі європейські зразки виробництва шоколаду ручної роботи Львівська Майстерня Шоколаду створює власні сучасні традиції якості та смаку, що народжуються у Львові. Кожен виріб з шоколаду має свою маленьку історію: від ідеї до захопливих відгуків гостей і в цьому ми мали змогу переконатися.

     Створення ексклюзивних цукерок розпочалось з ідеї подружжя Наталії та Володимира Дубових, які для втілення своєї мрії приклали чимало зусиль. Шляхом експериментів з різними рецептурами на початку зупинилися на дванадцяти видах цукерок, п’ять видів із яких і досі дарують неперевершений смак нашим шанувальникам - це Львівська Амурка, Марц і Панна, Кайзервальд, Цісарська та Бернардинка. З 2009 року виробництво шоколаду невпинно розширювалось. Але незважаючи на збільшення кількості майстерень, головні принципи мануфактурного виготовлення шоколадних смаколиків залишаються незмінними: виготовлення шоколаду безпосередньо у Львові з європейської сировини найвищої якості, використання лише натуральних інгредієнтів без штучних додатків чи домішок, залучення в процес кращих спеціалістів-професіоналів, а не автоматизовані машини, дбайливе ставлення до кожного виробу та продаж лише у власних чи франчайзингових крамницях, де є змога контролювати весь шлях продукції до рук шанувальників.

    На сьогодні асортимент цукерок налічує більше 60 видів різноманітних марципанових, горіхових, трюфельних, пралінових, шоколадно-карамельних та шоколадно-кремових цукерок. Окрім цукерок Львівську Майстерню Шоколаду важко уявити без різноманітних шоколадних тафель в оригінальному упакуванні, драже і горіхів в шоколаді, шоколадних фігурок та ексклюзивних виробів, що втілюються за участю талановитих майстрів шоколадної справи. Деякі із популярних видів цукерок нашим студентам вдалося скуштувати і звичайно ж придбати цю смакоту для свїх близьких.

        Отже, 21 квітня 2011 року Львівська Майстерня Шоколаду на Антоновича, 45 відкрила свої двері для гостей. Це була перша і найбільша за площею Майстерня, що відкрилася в Києві. В розпорядженні гостей п’ять затишних залів, кожен з яких має свою неповторну атмосферу.У цій Майстерні вперше почали творити шоколадне мистецтво – малювати картини та портрети з допомогою найсмачнішого матеріалу у поєднанні з кольоровими харчовим барвниками.

       Керівництво та студентство факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК щиро дякує Майстерні на Антоновича за професійність та щиру привітність команди, а особливо Юлії Дерун за допомогу в організації екскурсії.

    В п’ятницю відбувся захист звіту та щоденника із навчальної практики.

        За результатами практики студентами було зібрано відповідні матеріали та оформлено звіти, які були успішно захищені за допомогою креативних презентацій.

      Усі учасники конференції підтримали думку про те, що практика є хорошою можливістю підготуватись до майбутньої професійної діяльності.

        Загалом, студенти проявили себе як сформовані фахівці, які вільно володіють та розуміються в харчових технологіях. Впевнені, що з набутими впродовж навчальної практики навичками наші першокурсники будуть конкурентоспроможними на ринку праці в майбутньому і будуть розбудовувати нашу Україну.

 

Я дякую за практику цікаву,

Де поєднала вміння і знання,

Відчула на собі усі нюанси,

Професію свою від А до Я.

Спасибі за підтримку,

Піклування, взаєморозуміння й душ тепло.

Нехай Всевишній Вас оберігає,

За добро віддячує добром.

Майже місяць, а здалось хвилина,

Практика навчальна наче мить...

Пізнавально, весело, цікаво!

Від студентів наш уклін прийміть

Незабутні спогади назавжди

Залишать в нашім серці добрий слід!

Із більшим запалом ми будемо навчатись,

Використовувать і вміння, і знання.

Щоб суперфахівцями стати

І з гордістю носить своє ім'я! 

 

Вікторія Сидор, студентка 1 курсу

 

Дякуємо всім причетним за можливість розвиватись в майбутній надважливій спеціальності!

Тримаймо разом освітній фронт нашої країни!

СЛАВА УКРАЇНІ!

СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!

ХВАЛА СЛАВЕТНОМУ НУБіП України! 

 

 

Тетяна Розбицька, Микола Ніколаєнко,

Олена Очколяс, Аліна Омельян

керівники навчальної практики

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook