Молоді вчені Олена Очколяс та Микола Ніколаєнко факультету харчових технологій прийняли участь в семінарі з підвищення кваліфікації в рамках Twinning проекту співпраці НУБІП та Університету Рідінг

30 червня 2023 року

  Протягом червня доценти кафедри технології мясних, рибних та морепродуктів Микола НІКОЛАЄНКО та Олена ОЧКОЛЯС взяли участь в підвищені кваліфікації в рамках спільного проекту Університету Рідінг (Великобританія) та НУБІП України Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoodssocio-economic developmentОрганізаторами семінару були: професор Сара КАРДІ, Емма БЕЗКІЦА та Алла КРАВЧЕНКО.

Метою Twinning проекту є розвиток наукових проектів,  можливості обміну студентами та науковцями.

Перший день воркшопу був присвячений представленню учасників та проекту Twinning. Сара КАРДІ та Емма БЕЗКІЦА представили Університет Редінгу та Twinning Project.                  

В другій половині робочого дня науковців НУБІП представити себе, свої підрозділи і запропонувати ідеї для можливої співпраці.

В процесі відбулася групова дискусія на тему «“Де сфери взаємного інтересу? Мапування тем для дослідницької та викладацької співпраці. У чому полягають інтереси шкіл/факультетів?”».       

 Другий день був присвячений темі побудови співпраці, як всередині нашого університету, так і з іншими університетами. Науковці НУБІП були поділені на міждисциплінарні групи і мали пропрацювати спільний проект, який залучить представників різних факультетів. Микола НІКОЛАЄНКО разом з представниками факультету аграрного менеджменту Наталією КОВАЛЕНКО, Олександрою РАЛКО та Каріною ФЕДЧЕНКО з гуманітарно-педагогічного факультету обговорили та представили проект оцінки та покращення харчування населення України та Великобританії, як шляхом соціальної роботи так і розробки та популяризації продуктів спеціального призначення.

Олена ОЧКОЛЯС разом з представниками  агробіологічного факультету Ольгою КРАВЧЕНКО, з гуманітарно-педагогічного факультету Наталією Шевченко та Зоргач Альоною з кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського представили проект екологічно харчового продукту оздоровчого призначення, який залучав сфери всіх науковців.               

В рамках групової дискусії, були розглянуті такі питання як: “Що робить співпрацю успішною?”, “Які хороші уроки співпраці?”, “Які наші цілі щодо міждисциплінарної співпраці?”, “З якими бар'єрами ми стикаємося?”, “Як ми можемо знайти рішення для них?”. Також було розглянуто два завершених проекти, як приклади міждисциплінарної співпраці: “Case study: Newton Agham project” та “Case study: ZBNF project”.

 Третій день був присвячений знайомству з культурною спадщиною Польщі. Науковцями НУБІП були відвідані центр міста Варшава, Королівський замок Варшави, Вілянівський палац короля Яна ІІІ та інші локації.                   

 Четвертий день воркшопу почався з  теми залучення коштів до досліджень і проектів, здобуття грантів. Як почати перетворювати ідею на заявку на зовнішнє фінансування? Памп-праймінг та перевірка концепції. Які є проблеми та їх шляхи вирішення.

По обіді обговорювались проблеми, виклики та можливості при написанні міжнародних публікацій. Визначення стратегій. А також конкретні кроки написання таких публікацій, їх планування та визначення можливостей для публікацій. Критерії вибору міжнародного журналу, на які показники слід звернути увагу.

 Останній день був присвячений підведенню підсумків роботи та розробки подальших кроків співпраці Університету Редінгу та НУБІП в рамках проекту Твіннінг. Також на зустріч завітала Ольга Пелих з факультету менеджменту Університету Варшави. Вона представила можливості співпраці в рамках проекту EIT Food, який частково фінансується Організацією об’єднаних націй.         

 Щиро дякуємо партнерам Університету Рідінг,  міжнародному відділу НУБІП України та всіх дотичних до даного заходу за надану можливість бути учасниками курсу підвищення кваліфікації.            

 

Микола Ніколаєнко
заступник декана з наукової роботи
Олена ОЧКОЛЯС
заступниця декана з міжнародної діяльності

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook