Євген Петрук з Києва: переконаний, що обираю професію електроенергетика на все життя

13 липня 2023 року

Вступна кампанія 2023 року у Національному університеті біоресурсів і природокористування вже у розпалі.
Сьогодні ми маємо чудову можливість познайомитися з одним із наших вступників Євгеном Петруком. Євген - молодий, талановитий та амбітний абітурієнт, який успішно завершив навчання в спеціалізованій школі №200 у місті Києві.
Зараз він ставить перед собою нову мету - вступити до Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження на спеціальність 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка".

- Євгенію, перше й очевидне питання: чому вирішили обрати саме наш заклад вищої освіти?
- Мій шлях до вступу в Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБіП) був досить непростим. Протягом року я зосереджено слідкував за поточною інформацією про вступ на офіційному сайті університету, щоб не пропустити важливої інформації. Крім того, я звертався до провідних викладачів для отримання консультацій з основних предметів вивчав коментарі та враження випускників, а також активно спілкувався зі знайомими, які вже навчалися на обраній мною спеціальності. Я упевнений у своїх знаннях та рівні підготовки і з повною переконливістю заявляю: "Я вступаю!". Сподіваюся, що моя наполеглива підготовка та бажання опанувати саме цю професію допоможуть мені здолати будь-які перешкоди і реалізувати свою мрію навчатися у цьому престижному навчальному закладі.

- Ваша мета – це здобуття фаху у сфері енергетики? Чому?
- Так, я обрав для себе дану спеціальність, тому що це основа нашого буття. Поглянувши на досвід навчання під час складних часів військового стану, я зрозумів, наскільки важлива електроенергетика для нашої країни. Вона є вагомою складовою нашої національної інфраструктури, що забезпечує необхідні функції всього нашого суспільства. Обираючи цю спеціальність, я відчуваю велику відповідальність перед нашою країною та її майбутнім. Я хочу бути тим фахівцем, який зможе вносити позитивні зміни у сферу електроенергетики, сприяючи стабільності та сталому розвитку нашої економіки. Я хочу працювати на благо суспільства і стати невід'ємною частиною професійної спільноти, яка формує енергетичну безпеку та потенціал для розвитку нашої країни.

- Ви вже маєте якийсь власний досвід, пов’язаний з електроенергією?
- Звичайно! Терористичні атаки російського агресора взимку спонукали й мене долучитися до низки експериментів з електрикою – використання електрогенераторів, сонячних батарей, різних видів акумуляторів. Разом з батьком, ми здійснили ряд важливих проектів, зокрема, змінили джерело живлення нашого інтернет-підключення на статичне джерело з акумулятором. І, звичайно, не можу не згадати мої враження від лабораторних робіт у школі, які завжди викликали у мене захоплення. Також я полюбляю дивитись різні відео, пов’язані з використанням електроенергії і завжди переглядаю цікаві досліди. Це дивує, бачити як стрімко наша наука рухається вперед, розвивається і не стоїть на місці. Моя захопленість електроенергетикою поєднує в собі практичні експерименти, спостереження за сучасними технологіями, а також вивчення історії цієї важливої галузі. Цей підхід дозволяє мені розширити горизонти своїх знань, надихаючись досягненнями минулого та бути впевненим у тому, що електроенергетика є не тільки нашим майбутнім, але й незмінною складовою нашого сучасного світу.

- Бачу – це Вас надихає і звучить переконливо! Маю ще питання іншого характеру: чи брали Ви участь в університетській Олімпіаді для абітурієнтів?
- Так, і був приємно вражений такою увагою з боку університету до вступників, можливістю випробувати свої знання і, зрештою, у певній мірі проявити себе.

- Чи цікавились Ви особливостями організації студентського життя у нашому університеті?
- Дуже цікаво було на сайті інституту знайомитись з матеріалами про студентське життя, різні проєкти, заходи та спортивні змагання. Тому із задоволенням долучусь до студентської громади, коли стану студентом, оскільки сам веду здоровий спосіб життя та займаюся кік-боксингом.

- Дякую за приємне спілкування та будемо раді бачити Вас на навчанні. Ми впевнені, що навчання у нашому університеті дозволить Вам зробити успішну кар’єру у великій енергетиці та реалізувати себе на професійному рівні!

Дякую за увагу до себе, сподіваюсь мій приклад допоможе моїм одноліткам зробити правильний вибір, щоб одержати освіту у одному з найкращих університетів країни.


Розмову вела Тетяна Щербак,
старший викладач кафедри вищої і прикладної математики
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook