Кафедра технології зберігання та переробки продукції рослинництва проводить практику cтудентів спеціальності 201 "Агрономія" у змішаному форматі

14 липня 2023 року
НУБІП
    З 10 по 14 липня 2023 року викладачі кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва доценти Гунько С.М., Завадська О.В та Войцехівський В.І провели навчальну практику з «Технології зберігання та переробки продукції рослинництва» для студентів 1 курсу у змішаному форматі.
   Під час он-лайн навчання студенти ознайомилися із правилами приймання зерна на хлібоприймальних підприємствах, особливостями відбирання проб від різних товарних партій та формуванням обєднаних та середньодобових проб. Було освоємо методи органолептичної оцінки зерна та технології проведення його післязбиральної доробки. Студенти вивчили вимоги до влаштування зерносховищ, їх типи, особливості будови та правила розміщення зерна в сховищах. 
 
       Оф-лайн частину практики студенти проходи на базі НВЛ «Переробки плодів та овочів» кафедри. Завідувач кафедри професор Подпрятов Г.І. провів короткий інструктаж з техніки безпеки, ознайомив студентів із матеріально-технічною базою кафедри та видами виробничої діяльності, які вона здійснює.
      Доцент кафедри Гунько С.М. розповів особливості технології виготовлення солоних огірків та ознайомив студентів із вимогами до сировини і матеріалів, які використовуються, основними технологічними етапами виготовлення та вадами продукції, які можуть виникати при порушенні технологічного режиму виробництва. Надалі студенти під керівництвом завідувачки лабораторії Яблонської Лесі Петрівни та завідувачки НВЛ «Переробки плодів та овочів» Корнійчук Катерини Михайлівни долучилися до технологічного процесу виготовлення солоних огірків. В цілому ці дні практичної підготовки студентів були насиченими та пізнавальними. Маємо надію, що практичні навички, які отримали студенти під час проходження практики, вони зможуть використати у своїй майбутній професійній діяльності.
       Всі бажаючі співробітники університету мають можливість придбати для особистих потреб смачну та екологічно-чисту консервовану продукцію згідно кошторису. 

 

 

Доценти кафедри: 
Сергій Гунько
Оксана Завадська
Володимир Войцехівський
            
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook