Як провести ґрунтову діагностику живлення рослин?

11 липня 2023 року

Як продіагностувати грунт із ціллю оптимізації живлення рослин дізнавались на навчальній практиці із агрохімії студенти 3 курсу.

 

  • Поцікавитесь – чи цікава була практика із агрохімії на 3 курсі?
  •  Так.
  • Що ми на ній робили?
  •  Зараз розповім.

   Тож, розпочали ми грунтову діагностику живлення рослин із підготовчого етапу. Тут ми розібралися із факторами, які впливають на розмір елементарних ділянок для відбору зразків грунту, підготували планово-картографічну основу за допомогою програми Google Earth, а також оцифрували ділянку, підібрали схему відбору зразків на ділянці і розробили маршрутний хід по сітці елементарних ділянок.
   Далі настав польовий етап. На цьому етапі ми відібрали зразки ґрунту та відпрацювали методику формування середнього зразка із елементарної ділянки.
На наступному – лабораторному етапі ми підготували зразок до аналізування, склали програму аналітичних досліджень для конкретного типу ґрунту і безпосередньо їх проаналізували.

 

 

  

   На завершальному етапі ми опрацьовували наші результати, вчилися будувати картограми за допомогою сучасних програм і розробляли найоптимальніші рекомендації щодо застосування добрив, враховуючи аналіз технологічних карт вирощування сільськогосподарських культур.

 

  

 

 


   В цілому, практика видалася цікавою і захопливою! Вона дала можливість усвідомити значення ґрунтової діагностики живлення рослин для агропідприємств, зрозуміти весь процес діагностики, а також попрацювати із сучасними програмами.

Тож, дякуємо ЗСУ за можливість навчатися у цей нелегкий час і нашим викладачам за цікаву практику!

Аліна Туровнік,
Студентка 3 курсу агробіологічного факультету

 

 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook