Андрій Радзіцький з Хмельниччини обирає спеціальність "Захист і карантин рослин"

14 липня 2023 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 

Андрій Радзіцький – впевнено обирає фах захисника рослин та планує вступити в НУБіП України на спеціальність «Захист і карантин рослин». Його вибір є свідомим. Ще навчаючись в 11 класі, хлопець прийшов на підготовчі курси в університет та взяв участь в Олімпіаді.

 

 

Чому Ви обрали саме цю спеціальність?

Спеціаліст із захисту рослин – престижна і на сьогодні надзвичайно затребувана професія. Адже сільське господарство є стратегічною галуззю нашої економіки. Завдяки аграрній галузі ми безпосередньо впливаємо на продовольчу безпеку усього світу. Саме тому я обрав спеціальність Захист і карантин рослин.  

 

Звідки дізнались про НУБіП та факультет захисту рослин, біотехнологій та екології?

Зацікавленість та любов до поля, до вирощування сільськогосподарських культур, до сучасного аграрного виробництва привила мені моя хрещена, Галина Радзіцька, яка є випускницею факультету захисту рослин НУБіП України та працює категорійним менеджером з гербіцидів, технології OptinyteTM та Biologicals у міжнародній компанії Corteva Agriscience. Неодноразово, разом з нею я відвідував дні поля, ДЕМО арени, де були представлені сучасні аграрні технології, інноваційні засоби захисту рослин та спілкувався з різними фахівцями українських та міжнародних компаній. Це ще більше надихало мене і давало впевненість у правильному виборі майбутньої справи.

 

Яких результатів очікуєте після вступу до НУБіП України?

Я впевнений, що розвинута сучасна матеріально-технічна база університету та потужний склад науково-педагогічного персоналу допоможуть мені на шляху до особистого зростання і розвитку моїх лідерських здібностей, які є необхідними для досягнення мети. Я прагну поєднувати навчання з практикою, знайомитись з передовими аграрними технологіям та практиками вирощування сільськогосподарських культур.

Я переконаний, що навчальні дисципліни, які я буду вивчати в НУБіП  допоможуть мені поглибити свої знання та стати висококваліфікованим фахівцем у своїй справі, приносити користь своїй державі. Адже, вирощувати продукти харчування для людства, особливо в такі важкі часи для України є надзвичайно актуальним та необхідним.

У майбутньому планую здобути ґрунтовні знання за професією своєї мрії.

Наразі важко сказати ким саме я буду, чи буду працювати в лабораторії, на дослідних ділянках чи безпосередньо у полях вирощувати збіжжя, але точно планую своє життя присвятити агробізнесу, можливо, навіть, впроваджуватиму інноваційні інтегровані системи захисту рослин на полях України.

 

Які маєте вподобання, чим цікавитесь у повсякденному житті?

У повсякденному житті, мабуть, як і більшість моїх однолітків, люблю подорожувати, пізнавати нові країни та нові культури. Люблю море і гори, їздити на велосипеді та спілкуватися з друзями.

Я щиро вірю у перемогу ЗСУ і поверненню наших позицій лідерства з експорту зернових культур, кукурудзи та соняшникової олії на світовому рівні. Адже Україна – це аграрна країна. А для цього потрібно працювати кожному на своєму фронті!

 

 

Оксана Сикало,

заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook