Міщенко Вікторія та Кухарчук Анастасія обирають «Соціальну роботу», орієнтуючись на слова Прем’єр-міністра України, що сьогодні наша держава потребує більше соціальних працівників, а тому й збільшується кількість бюджетних місць

15 липня 2023 року
Повномасштабне вторгнення російських військ на територію України, військові дії та тимчасова окупація частини територій країни кардинально змінили життя мільйонів українців. За останні півтора року повсякденними словами у нашому житті стали такі терміни як «бойові дії», «загроза застосування балістичного озброєння», «вимушені переселенці», «еміграція», «інвалідність унаслідок війни», «повітряна тривога» тощо. Соціальні потрясіння, як наслідок військової агресії, посилили вимоги до рівня професійної підготовки фахівців соціальної сфери, оскільки необхідність дієвої соціальної підтримки громадян тільки зростає і не втратить своєї актуальності і у післявоєнний час. Багато цьогорічних абітурієнтів розуміють важливість та затребуваність на ринку праці фахівців із соціальної роботи і свідомо обирають фах Соціального працівника. Серед таких Міщенко Вікторія і Кухарчук Анастасія, які приїхали до університету заздалегідь, щоб ознайомитися із майбутнім місцем навчання.
 
- Вікторіє та Анастасіє, розкажіть коротко про себе
Ми родом із Білої Церкви. Закінчили школу минулого року, в 2022. Одразу не вступали до закладу вищої освіти, а вирішили рік попрацювати, зорієнтуватися у ситуації, визначитися напевно, із тим, чим би хотіли займатися у майбутньому. Цей рік засвідчив, що актуальність спеціальності «Соціальна робота» зростає, все більше людей потребують фахової професійної допомоги. Наші батьки є учасниками бойових дій, тому ми не із слів знаємо, які проблеми у військових і членів їх сімей. І ми б хотіли допомагати людям цієї категорії. Окрім того, ми подруги, тому вирішили навчатися разом.
 
- Яким переконливим аргументом для Вас був вибір спеціальності «Соціальна робота»?
Найпереконливішим аргументом, звичайно є перспективність, затребуваність фахівців із соціальної роботи, а також велике бажання бути корисними і допомагати людям. Також ми вивчали, яких фахівців потребуватиме наша країна у найближчому майбутньому, де є державна підтримка. Ми знаємо, що враховуючи необхідність забезпечення ефективної соціальної підтримки і реабілітації учасників бойових дій та постраждалого населення, Уряд збільшив обсяг державного замовлення на підготовку фахівців соціальної сфери, зокрема що стосується питань соціального захисту та соціальної реабілітації. В телеграм каналі ми побачили повідомлення, що на засіданні Кабінету Міністрів України 11 липня 2023 року ухвалене рішення про збільшення державного замовлення на підготовку соціальних працівників на 200 місць і це остаточно переконало нас їхати до університету, щоб побачити матеріальну базу і поспілкуватися із викладачами.
- Чому Ви обрали Соціальну роботу в НУБІП України?
Про спеціальність та університет ми дізналися ще минулого року під час профорієнтаційної зустрічі від професорки кафедри соціальної роботи та реабілітації Демченко Ірини Іванівни. У минулому році ми взяли тайм-аут, а в цьому році вирішили вступати і навчатися. Ми були приємно вражені увагою та професійністю викладачів кафедри, які нас зустрічали і детально поінформували про усі особливості вступної кампанії, навчання, дозвілля, працевлаштування і навіть навчанням в магістратурі та аспірантурі. Ми переконалися, що зробили правильний вибір – «Соціальна робота у НУБіП України».
 
Дякуємо Вікторії та Анастасії за довіру та вибір, докладемо зусиль, щоб вони стали хорошими фахівцями при відбудові України
 Розмова вела доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації

 Ірина ПЄША

  

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook