Студенти механіко-технологічного факультету готують житлові кімнати гуртожитку № 5 до серпневого поселення

15 липня 2023 року
   Комфорт, свіжість, потяг тепла і затишку, усвідомлення, що лише в середовищі естетики і чистоти, можна вчитися, розвиватися і творити. Саме такі враження повинні бути присутніми у свідомості студентської спільноти, при поселенні до гуртожитків університету. Вигляд житлових і загальних приміщень гуртожитку завжди вказує мешканцям, на які умови потрібно тримати орієнтир, у подальшому проживанні. Особливо, суттєвий вплив на адаптацію студентів-першокурсників до навчального процесу, створюють чинники візуалізації та внутрішнього сприйняття місця тимчасового проживання, адже стан гуртожитку, попередньо, асоціюється з рівнем діяльності факультету і університету. Тому, гуртожиток, як другий дім студента, обов’язково має бути в охайному стані, а його функціональність повинна викликати у жителів задоволеність побутовими умовами та формувати стимуляцію бережного ставлення до майна і обладнання. Одним з найбільш дієвих способів забезпечення належного рівня функціонування гуртожитку – це участь в процесах ремонтів, упорядження та підготовки до поселення, самих його жителів.

   У гуртожитку 5 нашого університету, що розташований на вулиці Юлії Здановської, 63, проживає близько 80 % студентів механіко-технологічного факультету. Для підготовки хостелу, до поселення в 2023-2024 навчальному році, на факультеті сформована студентська добровільна ремонтна бригада, у складі представників академічних груп АІ-2101, АІ-2102, АІ-2103, АІ 2003, а саме: Богдана Гайчені, Артема Макаренка, Вадима Підвисоцького, Андрія Пархомчука, Вікторії Кеценко, Юлії Корж, Максима Данька, Олександра Дудки, Валентина Дикого, Артема Дергалюка, Назарія Сикальчука, Артема Парубця, Іллі Капустіна, Максима Попка, Олександра Юрченка.
   Разом з адміністрацією гуртожитку 5, ремонтна бригада впевнено готує житлові кімнати до серпневого поселення та виконує ремонтні роботи у місцях загального користування. Особлива увага звертається, на підготовку кімнат, для поселення першокурсників, оскільки, належний початковий стан, тимчасового місця проживання, підкреслює культуру поведінки нових мешканців, в побутових умовах гуртожитку. Цьогорічний житловий фонд, для першокурсників механіко-технологічного факультету, налічує 22 кімнати.

   Наразі, з використанням будівельних матеріалів, придбаних за кошти університету та факультету, ремонтною бригадою повністю відновлено стан кімнат: 202, 209, 214, 215, 220, 240, 307, 308, 310, 311, 317, 318, 324, 328, 330, 342, 356, 422, 440, 448, в тому числі: поклеєно шпалери на площі 300 м2, пофарбовано 126 м2 підлоги, відремонтовано 145 м2 стелі та 92 м2 стін. Всі відремонтовані кімнати, устатковані новими меблями виготовленими виробничими підрозділами університету. Також, у кімнатах проведено діагностування і відновлення електропостачання.
   За словами учасника ремонтної бригади, студента групи АІ 2101 Артема Макаренка, ремонт житлових приміщень гуртожитку – це, свого роду, творчий процес, коли на твоїх очах, твоїми виваженими рухами, кімната суттєво змінює загальний вигляд, набуває витонченості і естетики. А от, студент групи АІ 2103 Вадим Підвисоцький впевнений, що здійснений ремонт житлової кімнати – це лише початок її річної експлуатації. Поточний стан кімнати, напряму залежить від внутрішньої естетики і етичних цінностей самих жителів, крім того, мешканцям, потрібно обов’язково, дотримуватися санітарного режиму та правил внутрішнього розпорядку.

   Попереду у ремонтної бригади – виконання малярних робіт в місцях загального користування гуртожитку, тож, бажаємо хлопцям і дівчатам енергії, активності і дякуємо за стійку мораль, патріотичну позицію за свій факультет та університет. Дякуємо адміністрації гуртожитку 5, за співпрацю і виваженість, в облаштуванні побутових умов студентства механіко-технологічного факультету. Всім миру та швидкої Народної Перемоги!

Ігор Сівак, заступник декана з навчальної та виховної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook