Мельниченко Марія: обираю магістратуру «Якість, стандартизація та сертифікація» на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

15 липня 2023 року

   — Розкажіть коротко про себе.

Я, Мельниченко Марія Анатоліївна, закінчила у червні цього року Національний університет біоресурсів та природокористування України, але на іншому факультеті.

     — Чому ви вирішили вступати на магістратуру саме на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК?

— Часто заходила на сайт НУБіП і бачила багато публікацій з життя студентів вашого факультету. Почала цікавитись і дізналась від студентів багато цікавого про магістратуру «Якість, стандартизація та сертифікація».

     — Що стало вирішальним у виборі даної професії?

— Дана професія важлива, оскільки отримання знань у цій сфері забезпечить взаємоприйнятність та якість продукції та послуг на міжнародних ринках; гарантуватиме безпеку та якість товарів і послуг для споживачів; сприятиме інноваціям та прискорить впровадження нових технологій, зменшить ризик недобросовісної конкуренції і підвищить довіру споживачів.

В умовах ринкової економіки безпечність та якість продукції є основою конкурентоспроможності. У постійному поліпшенні безпечності та якості продукції головну роль грає комплексні управління на основі вимог міжнародних стандартів менеджменту. Крім того, організації, які проводять оцінку відповідності наприклад лабораторії, органи сертифікації та акредитації також повинні переконливо доводити свою компетентність у цій сфері.

Управління якістю і сертифікація базуються на стандартизації. Стандартизація являє собою нормативний спосіб управління. Її вплив на об’єкт здійснюється шляхом встановлення норм і правил, оформлених у вигляді нормативних документів, що мають юридичну силу.

Кожен напрямок пропонує послуги в галузі сертифікації, класифікації, інспекцій, аудитів, випробувань, навчання та управління будівельними проектами, розроблені для задоволення потреб всього людства.

   — Дякуємо тобі, за цікаву розмову та чекаємо на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК!

Розмову вела
Лариса Баль-Прилипко,
доктор технічних наук, професор,
декан факультету харчових технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook