Вибір Артема та Олени Федяй – НУБіП України: у майбутньому мріємо стати професіоналами-журналістами

16 липня 2023 року
НУБіП України
 У розпалі вступної кампанії-2023 абітурієнти гуманітарно-педагогічного факультету радо розповідають про себе. Сьогодні нашими співрозмовниками є Артем та Олена Федяй – брат і сестра, які вирішили здобувати вищу освіту в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на спеціальності «Журналістика»: Артем – на ОС «Бакалавр», Олена – на ОС «Магістр».

  

— Вітаю. Давайте знайомитись.

Олена: Вітаємо! Звати нас Артем Федяй та Олена Федяй. Ми брат і сестра з різницею у віці в цілих 10 років. За наше дитинство ми змінили декілька шкіл, бо часто переїжджали у зв’язку з роботою батьків. Я, як старша сестра, встигла закінчити Куп’янський медичний коледж імені М. Шкарлетової, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, інтернатуру у Національному університеті охорони здоров’я імені П.Л. Шупика.

Артем: Сестричко, після твого досвіду в навчанні лише скромно зауважу, що закінчив спеціалізовану школу з поглибленим вивченням англійської мови № 82 імені Тараса Шевченка. Деякий час займався бальними танцями; наразі займаюся спортом, цікавлюся іноземними мовами та культурою.

Олена: Мої уподобання різняться з братовими: я люблю читати, писати тексти, загалом, творити, також вивчаю іноземні мови.

— Чому вирішили здобувати повну вищу освіту? Переваги для вас вищої освіти.

Олена: Я вже навчалась у медичному університеті, пройшла інтернатуру. Особисто я не пішла б до лікаря, який недовчився. Відтак, вважаю, щоб бути професіоналом у своїй справі, потрібно здобувати повну вищу освіту. Навіть більше, якщо людина живе цим, потрібно рухатись вперед. У соціальних медіа існує тренд «... картина домальована», якось так я сприймаю навчання в магістратурі.

— Звідки дізналися про НУБіП України? Які переваги для вас стали вирішальними у виборі навчального закладу.

Артем: А хіба можна не знати про університет, що входить у десятку найкращих навчальних закладів України? Також ми маємо друзів, які навчаючись у НУБіПі, багато та захопливо розповідали про переваги навчання в університеті.

Олена: Перед тим як зробити свій вибір, ми відвідали декілька закладів, також телефонували з метою консультації на кафедри спеціальностей, які нас цікавили. Та вирішальною для нас стала зустріч із професором кафедри журналістики та мовної комунікації Тетяною Семашко, відтак, усі сумніви щодо вибору навчального закладу були зруйновані. Національний університет біоресурсів і природокористування України має все, що у нашому розумінні відповідає сучасному закладу вищої освіти, а головне, тут нас прийняли з любов’ю, наче в сім’ю.

— Чому обрали спеціальність «Журналістика»? Чим вас приваблює професія журналіста?

Олена: Ще навчаючись у медичному університеті, я працювала логером у медіакомпанії, була знайома з багатьма відомими журналістами та із захопленням спостерігала за їх роботою. Далі займалася копірайтингом (більш як хобі). А нещодавно я почала писати книгу і зрозуміла, що мені не вистачає знань. На мою думку, журналіст – це професія, яка охоплює усі галузі знань. Журналіст може знайти підхід до кожного, писати на будь-яку тему, ставити питання та отримувати відповіді на них, висвітлювати правдиву інформацію тощо. Я довго не могла знайти себе, бо мене цікавило все. Під час вступної компанії мого молодшого брата, я нарешті зрозуміла чого я хочу. І я впевнена, що ці знання отримаю в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

— Що є запорукою успішної кар’єри в журналістиці?

Артем: Я поділяю думку сестри, що журналіст повинен бути всебічно обізнаним. Тому запорукою успіху в журналістиці є знання та вміння їх використовувати. Треба бути впевненим у собі, харизматичним, стійким та витривалим.

— Про що мрієте і де плануєте працювати у майбутньому?

Олена: Мені важко відповісти на це питання. Війна навчила нас мріяти про реальні речі та жити зараз. Проте, у майбутньому мрію стати професіоналом своєї справи: доносити інформацію до людей так, щоб вони не тільки хотіли мене слухати, а й могли послуговуватися цією інформацією у різних сферах життя. А ще мрію друкуватися у виданнях.

Артем: Я мрію запустити та вести успішний YouTube канал. Проте, навички набуті за час навчання в університеті ми зможемо використовувати не лише в професійній діяльності, а й у повсякденному житті. Зараз я намагаюсь працювати над собою, і насичуватися тими знаннями, які в майбутньому дадуть мені міцний фундамент і допоможуть у виборі місця роботи.

Дякуємо Олені та Артему за розмову

й бажаємо здійснення їх найзаповітніших мрій!


Розмовляла Тетяна Семашко, професор кафедри
журналістики та мовної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook