Студенти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» успішно проходять виробничу практику

16 липня 2023 року
    В літній період студенти 1 ст і 3-го курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» проходять виробничу практику, адже вона дає змогу адаптуватися до умов, характеру і особливостей майбутньої професії фінансиста, закріпити і поглибити свої теоретичні знання і здобути практичні навички з виконання виробничих функцій і типових завдань діяльності, якими повинен володіти бакалавр цієї спеціальності.
    Відповідно до наказу ректора від 08.06.2023 р. № 992 «С» «Про направлення на виробничу практику» встановлено базу виробничої практики для кожного студента відповідно до укладених договорів. Студенти-фінансисти проходять практику в банках, підприємствах, в т.ч. і сільськогосподарських, фермерських господарствах, в державних установах, управліннях Державної казначейської служби, страхових компаніях тощо, підтримуючи зв'язок з керівниками практики від університету та постійно консультуючись в них по питаннях програми з якими стикаються. Реалізація програми практики супроводжується консультаціями не лише викладачів, а й фахівців-практиків. Виконання фахових доручень, спілкування з керівниками практики, старшими колегами-фахівцями, самостійна постановка пошукових завдань відповідно до затвердженого календарного графіку проходження виробничої практики допомагають закріпленню та поглибленню теоретичних знань, розумінню необхідності постійного їх оновлення та вдосконалення.
      Наші практиканти з задоволенням поділилися своїми обов’язками та завданнями на виробничій практикиці.
     Анастасія Котенко проходить практику в ТОВ «ОСНОВИ БЕЗПЕКИ», м. Київ: «На практиці ознайомлююсь з організацією фінансової роботи на підприємстві, аналізую фінансовий стан підприємства відповідно до програми практики, працюю з документами підприємства».
  Вікторія Оборська проходить практику в ТОВ «МАКРОЛАБ ЛТД», м. Київ: «Працюю з фінансовою документацією підприємства, ознайомлююсь з правилами оформлення документів, видаткових накладних та актів звірок, виконую фахові доручення визначені керівником підприємства».
    Анна Прибищенко і Вероніка Скуратівська проходять практику в Управлінні Державної казначейської служби України Вишгородського району Київської області. Студентки ознайомились з загальною характеристикою Державної казначейської служби України та з діяльністю адміністративного апарату бази практики; правовими аспектами діяльності, організаційною структурою та правовим забезпеченням Державної казначейської служби; здійсненням через систему електронних платежів Національного банку України розрахунково-касового обслуговування розпорядників, одержувачів бюджетних коштів та інших клієнтів, операцій з коштами бюджетів; здійсненням відкриття та закриття рахунків поточного бюджетного періоду, а також відкриття рахунків наступного бюджетного періоду. Аналізують стан виконання Державного бюджету за видатками Головним управлінням Державної казначейської служби.
 
   Андрій Гапоненко, Максим Найко, Юлія Пʼяскорська проходять практику в «ТАСКОМБАНК» м. Київ. Андрій Гапоненко говорить: «Проходжу практику в департаменті кредитних ризиків, працюю з корпоративними клієнтами. Основні обов'язки: перевірка звітності, аналіз підприємства та прийняття рішення з приводу кредитування, чи не кредитування клієнта». Максим Найко ділиться своїми вражннями: «Вивчаю кредитні продукти банку для юридичних осіб та займаюсь аналізом клієнтів». Юлія Пʼяскорська: «...у департаменті адміністрування кредитних та юридичних справ займаюсь впорядкуванням і передачею кредитних справ у архів». На фото студенти - практиканти разом з керівником практики від «ТАСКОМБАНК».
 
 
    Анна Павлова проходить практику в АТ «Ощадбанк», м. Київ: «Мої обов’язки: надання первинної консультації та рекламних матеріалів щодо банківських продуктів; розподілення клієнтів по зонах обслуговування в банку; навчання клієнтів користуватися банкоматом, інформаційно-платіжним терміналом, мобільним додатком «Ощад 24/7»».
   Ірина Ясковець проходить практику в ТДВ «Експрес страхування», м. Київ: «веду облік документів у відділі обліку, реєстрації та контролю якості Департаменту врегулювання збитків та обслуговування клієнтів - із СТО з різних міст України приходять поштою оригінали документів страхувальників (повідомлення про подію, заява на виплату, протокол огляду тощо) в наш головний офіс в Києві. Виходячи з цього маю такі завдання: шукаю номер справи в базі по номерам договору страхувальників, державному номеру авто, VIN-коду тощо; привласнюю віртуальний номер коробки в базі; додаю в базу по пунктах, які конкретно документи прийшли до кожної справи; формую документи у папки потім їх відправляють в архів, також обліковую вхідну і вихідну пошту в Excel; переводжу справи в статус оплати».
     Виробнича практика продовжується, це гарна можливість для студентів показати свої знання та закріпити їх практичними навичками, а також здобути для себе нові знання у сфері фінансів, банківської справи та страхування.
    Бажаємо студентам успішного проходження виробничої практики, набуття практичного досвіду роботи в сфері фінансів, банківської справи та страхування і успішного захисту звітів!
 
Керівники виробничої практики:
Вікторія Костюк,
в. о. завідувача кафедри банківської справи та страхування
Олена Лемішко,
в. о. завідувача кафедри фінансів
Юлія Біляк,
доцент кафедри фінансів,
Лариса Олійник,
доцент кафедри фінансів,
Олексій Муравський,
доцент кафедри банківської справи та страхування
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook